Veensche Boys Jo19-1 kampioen van de eerste fase

• 20 oktober 2024
  • JO19
  • 258 Views

Aan het begin van het seizoen leek het nog nergens op, maar gaandeweg keerde bij Veensche Boys JO19-1 het zelfvertrouwen terug. Het resultaat: het kampioenschap in de eerste fase op zaterdag 19 oktober. Het was nota bene in een wedstrijd tegen de medekoploper SDV Barneveld. Lang was ervoor gewerkt en getraind en er werd uiteindelijk na een zeer spannend duel met 1-2 gewonnen. De eerste helft ging gelijk op, waar Veensche Boys de beste kansen kreeg. Het tactische plan om de eerste 20 minuten vol druk en 1 op 1 over het hele veld te spelen pakte goed uit, want de Blauwe Helden kwamen op een goede 0-1 via Sem. In de rust was aangegeven dat ze terug gingen naar hun vertrouwde systeem en na 3 minuten in de tweede helft maakte ze de 0-2 (Jesse) en dachten een goede voorsprong te hebben maar na 2 minuten was het al 1-2 en was de spanning terug in de wedstrijd. Uiteindelijk na hachelijke momenten in het eind van de tweede helft wisten ze als collectief de overwinning over de streep te trekken en waren ze winnaar van de eerste fase. De groep viel elkaar in de armen en konden ze op de terugweg in de bus waar veel ouders, vrienden en kennissen zaten de overwinning vieren. Trainer Henri Buitink: ,,Eindelijk een keeper die heeft laten zien heer en meester te zijn in z’n 16 metergebied en z’n goal verder schoon hield. Een collectieve prestatie waar we weken mee bezig geweest zijn en de complimenten aan de groep die na de eerste wedstrijd waar we collectief niet thuis gaven zich herpakt hebben en hebben laten zien dan Veensche Boys 19-1 een collectief en absoluut een hechte groep zijn die elkaar niet laten vallen. De bus werd overigens gesponsord door CarProf Jos Bouw. Foto Kees van den Heuvel