Trainer CDW: nuttige wedstrijd gespeeld tegen Veensche Boys

  • 24 augustus 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1090 Views

Alvin Veldhuizen, trainer van tweedeklasser CDW, zag zijn ploeg zaterdag met 6-1 verliezen van Veensche Boys. Toch vond hij het een nuttige wedstrijd. ‘Er gingen dingen verkeerd en het niveau van Veensche Boys was een stuk hoger. Maar in de rust is opgeroepen om te blijven voetballen. Het is maar een oefenwedstrijd en ga niet je spelprincipes overboord gooien als het even niet loopt.’

Als na vier minuten de stand al 2-0 is, dan gaan de schoudertjes zakken.

Alvin Veldhuizen: Dat klopt. Wat wij eruit meenemen is dat we de spelprincipes behouden. Ook al is het een sterke tegenstander, we blijven gewoon proberen om te doen waarvoor we gekomen zijn.

Wekte het zelfvertrouwen toen de 2-1 werd gemaakt?

Alvin Veldhuizen: ‘Je zag het spel ietsje kantelen en ook in de tweede helft bleef het redelijk lang 3-1. En dan hoop je zelf doelpunten te maken. Maar dan krijgen we er in de slotfase nog drie tegen en wordt het een conditionele slag. Ik vind het nog steeds een oefenwedstrijd en ik heb ook goede dingen gezien. We kijken naar de langere termijn en we zijn net begonnen. We hebben een nieuwe speelwijze en daar gaan we mee aan de slag.

Wat zijn de ambities van CDW?

Alvin Veldhuizen: ‘Voor ons is het gewoon een andere speelwijze erin brengen. En we willen er op een leuke manier in blijven. Dat heeft tijd nodig, maar we hebben afgesproken dat we er voor gaan. We gaan niet op de counter gokken, maar echt wel leuk voetballen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: