Duel NSC Nijkerk-Veensche Boys schept voor beide ploegen vertrouwen

• 15 september 2024
  • 409 Views

Helemaal crescendo ging het nog niet allemaal, maar de eerste helft van Veensche Boys tegen NSC schiep wel veel vertrouwen. Trainer Michael van den Berg van Veensche Boys: ,,Jazeker. Daar kan ik vertrouwen uit putten. De eerste helft was leuk. Maar we beginnen eigenlijk aan het begin van de eerste en tweede helft slecht. Uit de eerste volgde geen goal, de tweede helft wel. Verder heeft NSC bijna geen kans gehad. De uitslag vind ik minder belangrijk. Ik ben meer blij dat we weer een aantal positieve dingen hebben gezien.

Het combineren ging beter en de voorhoede werd in de eerste helft beter aangespeeld

Michael van den Berg: Ja, opvallend is wel dat NSC tijd ging rekken, want volgens ons telt het onderlinge resultaat. Toen zijn we het op een gegeven moment toch maar gaan opzoeken. Eigenlijk is het niet goed dat we dat op het laatste moment moeten doen. Ik ben blij dat we een aardige wedstrijd hebben laten zien en een aantal kansen hebben gehad en achterin niet zoveel hebben weggegeven. Een aantal spelers krijgt hun vorm weer terug. Er waren een aantal die de afgelopen periode minder goed voetbalden. Die waren vandaag weer een stuk beter. Dat vind ik wel fijn om te zien.

Wel of niet doorgaan in de beker is dus minder relevant.

Michael van den Berg: Het is leuk om door te gaan, maar we kunnen zelf ook op dinsdagavond een oefenwedstrijdje regelen. Dan kun je ook door wisselen.

Wie wordt de eerste keeper?

Michael van den Berg: Voorlopig zal Wessel de eerste paar weken de eerste keeper zijn, maar het maakt elkaar zo weinig. Daan heeft er een jaar uitgelegen. Die moet gewoon wat meer wedstrijdritme opdoen. Ik ga ervan uit dat Daan zich ook gaat terug knokken. Hem kennende gaat hij er vol voor. Wessel heeft vandaag laten zien dat hij het hartstikke goed heeft gedaan. Hij laat zien: ik sta prima op deze goal en ik wil hier blijven staan. Wat hij vandaag heeft gedaan, moet hij blijven doen. Want aan Wessel lag het niet.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd tegen Duno in de Eerste Klasse F. In hoeverre heb jij de tegenstander al geanalyseerd?

Michael van den Berg: Wat ik van iedereen hoor is dat Duno een hele goede ploeg heeft. Er zit een aantal goede voetballers. Maar wij hebben ook een prima team. Met uitzondering van de eerste minuut hoop ik dat er wordt gespeeld zoals wij dat deden in de eerste helft tegen NSC. Maar spelen we zoals in de voorbereiding – een aantal keren – dan denk ik dat iedere wedstrijd moeilijk wordt.

Hoe zit het met de ziekenboeg?

Michael van den Berg: Tarik is op de weg terug en Yasin ook. Die heeft nog iets langer nodig. Nassim was hartstikke fit toen hij aan de wedstrijd tegen NSC begon, maar in de voorbereiding schoot het in zijn lies. Dat is balen en afwachten. Tom is ook uitgevallen en we kijken hoe het gaat.

Interview Jari Vedder (assistent trainer NSC)

Doordat trainer Ruud van de Geest met een rode kaart van het veld werd gestuurd in de wedstrijd tegen DTS, mocht assistent Jari Vedder de honneurs waarnemen namens NSC. Wat vond hij van de wedstrijd? Heeft hij in de rust zijn jongens even de waarheid gezegd?

Jari Vedder: Ja, dat heb ik wel gezegd. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor Veensche Boys. Ze kwamen terecht op voorsprong. We kwamen wel goed uit de startblokken want er was een enorme kans in de eerste minuut. We kwamen achter. Dan zie je dat er wat onrust in de ploeg komt. We spelen veel de lange bal. Na de 0-2 pakten we het wat beter op. Er was meer balbezit. In de rust hebben we de groep de waarheid even gezegd. Dat moet ook.

Er was in de tweede helft meer druk op de verdediging van Veensche Boys en dan is er soms een opening te creëren.

Jari Vedder: Dat is wat we ook anders hebben gedaan. Een andere manier van druk zetten. Vanuit een net iets andere spelopvatting. Dat pakte redelijk goed uit.

Vervolgens ga je Coen, de doelpuntenmaker, wisselen

Jari Vedder: Vervolgens ga ik Coen wisselen. Inderdaad. Die jongen speelde een redelijke wedstrijd, maar als hij op zijn laatste adem loopt en last heeft van zijn volgelopen kuit, dan spaar ik hem niet.

De trainer van Veensche Boys merkte op dat dit resultaat vertrouwen schiep voor de competitie. En NSC?

Jari Vedder: Wat is heb gezien na rust, dat schept vertrouwen. Voor de rust zag je dat we echt wel een goede ploeg hebben. Maar dan komt het aan op strijd en beleving met elkaar. Wij hebben een doelstelling met de groep voor het komende seizoen. We willen zo hoog mogelijk en zo lang mogelijk meedoen. In de groep heerst veel vertrouwen dat we mee kunnen doen. Dus, we gaan het beleven.