Zevenklapper voor Veensche Boys

• 26 februari 2022
  • 1853 Views

Veensche Boys heeft haar koppositie in de tweede klasse G verstevigd. Het team uit Nijkerkerveen won met 7-0 van Lelystad en zag haar naaste concurrent Batavia met 1-1 gelijkspelen tegen FC Horst. De zeven goals werden allen gemaakt in de tweede helft in een tijdsbestek van circa een half uur.

Aanvankelijk zag het er nog niet naar uit dat Veensche Boys een hoge score zou behalen. Het was weliswaar eenrichtingsverkeer richting de goal van de polderbewoners en er waren vele kansen, maar die konden net niet worden verzilverd. De tenen van gelegenheidsspits Daniel Bezembinder, die de geschorste Yannick Bouw verving, waren net niet lang genoeg om de vele voorzetten het laatste tikje te geven. Daar kwam bij dat de organisatie van Lelystad er gedegen bijstond, vooral achterin. Het mag gezien de hoeveelheid kansen een wonder heten dat beide teams met 0-0 de rust in gingen. Na rust moest de trainer van Lelystad veel wisselen en zelfs een beroep doen op twee spelers uit de Onder17. Ook Boys-trainer Assink wisselde: Kilian van Kasteel voor Mohammed Nouri. Het had een verlammend effect op het spel van Lelystad. Nadat Nico van den Brom en Rody Buitenhuis na een kwartier de 2-0 maakten, was het verzet gebroken. De schouders gingen zakken bij Lelystad en wat volgde was een walkover die deed denken aan de 13-1 van de voorlaatste overwinning van Veensche Boys op Lelystad. Er werd gescoord door Daniel Bezembinder, invaller Danny Brouwer en driemaal Tom van Donselaar die terecht werd uitgeroepen tot speler van de wedstrijd.