Zakelijke 3 punten in koud en donker Apeldoorn

  • 6 december 2022
  • Walter van Bloemendaal
  • MO11
  • 1178 Views

Op een koude, donkere december ochtend in Apeldoorn werd er om 8.30 afgetrapt tegen de MO-11-1 van ZVV ‘56. Er werd weer eens gespeeld op een echt grasmat, helaas niet de zomerse geuren ervan want de temperatuur ging richting het vriespunt. De vooruitzichten waren gunstig omdat er thuis met ruime cijfers is gewonnen van deze opponent. Maar het werd toch wel een lastig potje.

We kwamen wat moeizaam uit de startblokken en konden elkaar en zeker het net maar slecht vinden. Uiteindelijk was het Norah die de ban brak en zorgde voor de 0-1, niet snel hierna wat de stand alweer gelijk 1-1, hierna hadden we wel 4 a 5 keer fenland om op voorsprong te komen maar telkens was de keepster een sta in de weg. Toen kreeg ZVV de kans om te profiteren maar Lana hield de bal er knap uit, ze zorgde met een uittrap dat de bal bij Eva belande, die speelde hem rechtstreeks naar Anne Jet en zij zorgde net voor de thee voor de 1-2.

De spelbegeleider besloot om maar 1 rust momument toe te passen vandaag vanwege de Siberische toestanden. Na dit moment kwamen we een beetje op stoom, Zoë en Norah zorgde met flitsend combinatie spel voor de 1-3 en 1-4, hierdoor was de hatrick van Norah een feit. Toen was de wedstrijd gespeeld zou je denken maar niets was minder waar. De spits van ZVV was een ware luis in de pels voor onze verdediging maar Floor, Elin, Sofie en Lieke konden niet voorkomen dat ,na een paar puiken verdedigende acties en reddingen , de bal alsnog werd binnen geschoten 2-4.

Tandje erbij dus, er werd gas gegeven door het middenveld Corlijn, Donara en Lotte, een goede voorzet van rechts van Eva en Lana die hem binnen kon schuiven, 2-5, de wedstrijd was beslist. Norah gooide de boel helemaal op het slot door van afstand de bal snoeihard tegen de touwen aan te trappen, 2-6. Na deze overwinning is er zicht op plek 2.

Ferdi van de Pol

Walter van Bloemendaal

Share: