Yasin Kurt: ‘Zuur om met puntenverlies de competitie te moeten starten’

  • 29 september 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1048 Views

Bij afwezigheid van Nico van den Brom droeg Yasin Kurt de aanvoerdersband in de eerste competitiewedstrijd van Veensche Boys tegen de Valleivogels. De eerste helft verliep daarbij moeizaam: ,,We maakten het elkaar moeilijk. We hielpen elkaar niet. Er werden geen opties geboden. Wat gebeurt er dan? Dat Valleivogels in de wedstrijd komt. Sterker nog, ze komen beter in de duels en dat wil je eigenlijk niet. Uiteindelijk vielen de goals van de Valleivogels uit twee standaardsituaties. In de eerste helft was het spel van ons slecht. Iedereen kon dat beamen.’’

Maar op basis van de tweede helft verdiende Veensche Boys eigenlijk de overwinning.

,,En ondanks tien man. We kregen veel kansen. Het waren ook geen kleine kansen. Echt 100% kansen. We hadden het zelf moeten afmaken. Met tien man waren we nog steeds sterker. In balbezit waren we beter en opportunistisch. Dat maakt het extra zuur dat we onszelf in de laatste minuten niet hebben beloond. We hadden met 2-3 of 2-4 het veld moeten verlaten. Het is zuur om de competitie met puntenverlies te moeten starten, want je gaat voor de winst.’’        Interview en foto Kees van den Heuvel


Verslag van Amersfoortse Courant / Hans van Schaik:

Kurt: ‘Het doel bij Veensche Boys is kampioen worden’

In alle voorbeschouwingen op het nieuwe seizoen wordt Veensche Boys gezien als één van de belangrijkste titelkandidaten in 2B. Aanvoerder Yasin Kurt schrikt hier niet van. Sterker nog, de 33-jarige speler heeft bij zijn terugkeer naar Veensche Boys maar één doel voor ogen: ,,We moeten gewoon kampioen worden.”


Na het gelijkspel tegen Valleivogels (2-2) is Kurt dan ook niet tevreden. ,,Het is zuur om de competitie met puntenverlies te starten. We wilden met winst beginnen. Na een 0-2 achterstand leek een punt het hoogst haalbare, maar in de slotfase kregen we nog drie goede kansen om de winnende treffer te scoren.”

Dat was in een fase dat Veensche Boys in ondertal op het veld stond. Rik Doppenberg incasseerde in de tachtigste minuut zijn tweede gele kaart.

De start van Veensche Boys in Scherpenzeel was dramatisch slecht. Binnen dertig seconden werd vanuit de opbouw zomaar twee keer de bal bij de tegenstander ingeleverd. Kurt (foto): ,,We hadden afgesproken om met een crosspass onze linksbuiten te bereiken, maar dat mislukte inderdaad. Dat heeft met scherpte te maken.”

Een ander punt waar de formatie zich zorgen om moet maken, is de verdedigende organisatie bij standaardsituaties. Twee keer liet de verdediging zich foppen, twee keer profiteerde Valleivogels. Zoals supporters al aangaven: ,,Als we zo blijven verdedigen, dan wordt het dit seizoen opnieuw niets.”

Dat is het laatste dat Kurt wil. Toen hij in januari een tweejarig contract ondertekende bij de club die hij eerder al diende, was hij aangenaam verrast. Hij kende het terrein niet meer terug. ,,Het huidige complex is minimaal hoofdklassewaardig”, stelde hij vast. De laatste vijf seizoenen kwam de in Woudenberg woonachtige middenvelder uit voor VVOG in Harderwijk. ,,Ik neem hier dezelfde rol voor mijn rekening als bij VVOG. Ik wil voetballende kwaliteiten meenemen en vanuit daar kijken of ik belangrijk kan zijn voor het team. Ik denk het eerlijk gezegd wel. Ik kan anderen beter laten voetballen.”

Zijn terugkeer bij Veensche Boys komt niet onverwachts. ,,Er was al jarenlang contact met André van de Beek, voorzitter van de businessclub. Dit is voor mij het moment om terug te keren na mijn periode bij VVOG. Ik word ook een jaartje ouder.”

Als controleur op het middenveld maakt hij deel uit van een mooi project. ,,Deze club met deze accommodatie verdient promotie. Ik besef dat de druk hoog is. In de voorbereiding hebben we hoger geklasseerde tegenstanders van de mat gespeeld.” Hij weet ook dat Veensche Boys al jaren aanhikt om naar de eerste klasse te promoveren. ,,Echt, het zijn van mijn kant geen loze woorden. De selectie is voldoende versterkt om om de bovenste plekken mee te strijden, maar we moeten het wel binnen de lijnen laten zien.”

Kees van den Heuvel

Share: