Yasin Kurt terug bij Veensche Boys

  • 16 januari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1872 Views

Een oude bekende keert terug bij Veensche Boys. Yasin Kurt (32) gaat vanaf volgend seizoen het middenveld van de club uit Nijkerkerveen versterken. Eerder speelde hij twee jaar bij Veensche Boys vanaf het seizoen 2010/2011. Hij is afkomstig van derde divisionist VVOG uit Harderwijk, waar hij vijf jaar voetbalde en het zelfs schopte tot aanvoerder.

Yasin Kurt heeft maandagavond 16 januari in de bestuurskamer van Veensche Boys een contract getekend voor de duur van twee jaar. Yasin kende het complex niet meer terug. In zijn tijd stond de oude kantine er nog en hij keek zijn ogen dan ook uit bij het aanschouwen van het huidige moderne complex dat volgens hem ‘minimaal hoofdklassewaardig’ is. Kurt was in 2010 opgepikt bij het tweede van IJsselmeervogels. En niet zonder reden, want de koning van de stiftjes maakte glorieuze jaren mee bij de club uit Nijkerkerveen. Met leedwezen moesten de Blauwe Helden hem destijds in 2012 laten gaan toen hij koos voor een stap omhoog met DVS Ermelo. ,,Ik kwam bij Veensche Boys als een jongen binnen en ik kom nu als een man terug.’’ Hij heeft zich in de tussenperiode kwalitatief kunnen ontwikkelen. ,,Toen ik bij Veensche Boys binnen kwam was ik een aanvallende speler, een aanvallende speler, nummer 10. Maar ik ben nu een heel andere speler. Ik ben controleur, wat tactischer in het spel, niet zomaar blind rennen en dergelijke. Ik speel nu veel meer vanuit mijn ervaring. Mijn kracht is ook spelers neerzetten en zelf in duels komen. Echt een tussenstation.’’  Hij is ervan overtuigd dat hij anderen beter laat voetballen. ,,Dat denk ik wel. Dat is echt iets wat met de tijd is gekomen. Ik ben natuurlijk al jaren actief in het topamateurvoetbal. Daar leer je ook veel van andere spelers die op hoog niveau hebben gespeeld. Dat neem je allemaal mee.’’ Zijn rol bij Veensche Boys is hoofdzakelijk op het middenveld. ,,Het wordt dezelfde rol als bij VVOG. Ik wil voetballende kwaliteiten meenemen en vanuit daar kijken of ik belangrijk kan zijn voor het team. Ik denk het eerlijk gezegd wel. Ik neem ervaring mee en er is een duidelijke doelstelling en dat is kampioen worden. Daar gaan we voor.’’       

Bron en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: