Yannick Bouw gemotiveerd naar Veensche Boys: ‘Als ik voetbal, dan ga ik er 100% voor’

Ooit, zo beloofde hij uw verslaggever, ooit zou Yannick Bouw terugkeren bij de club waar het allemaal begon: Veensche Boys. Maar de goaltjesdief van weleer is eerder teruggekeerd bij zijn oude club dan de bedoeling was. Bouw, die in zijn tijd bij de Blauwe Helden 33 goals in een seizoen maakte: Ja, dat klopt. Ik had gedacht dat ik rond de dertig zou zijn dat ik zou terugkeren.’ Door het succes van zijn hoveniersbedrijf en het feit dat hij binnenkort vader wordt van een zoon, heeft hem echter doen besluiten om een stapje terug te doen. Voorheen speelde hij bij een tweede en derde divisionist en hij speelt straks in de spits bij een tweedeklasser. ‘Maar het is zeker niet zo dat ik bij Veensche Boys kom afbouwen.’

Hoe is er gereageerd in Harderwijk bij VVOG?

Yannick Bouw: ‘Heel positief eigenlijk. Toen ik erover nadacht, ben ik gelijk naar de clubleiding gegaan en toen hebben we het erover gehad. Ik heb ook nog even overwogen om er helemaal mee te kappen, maar toen gaf VVOG aan dat zij dat zelfs erg zonde zouden vinden. Toen heb ik gelijk gedacht: het wordt Veensche Boys.’

Wanneer heb je de knoop doorgehakt?

Yannick Bouw: ‘Een paar weken geleden. Ik heb ook niet overwogen om naar andere voetbalclubs te gaan. Het was gelijk Veensche Boys. Ik heb contact gehad met Jos Bouw en later André van de Beek. We waren er heel snel uit.’

En toen volgde het bericht op de website van VVOG dat je de club in Harderwijk ging verlaten.

Yannick Bouw: ‘De telefoon stond niet meer stil. Zo ongeveer elke club in de regio heeft me gebeld of geappt. Ik heb de aanbiedingen niet eens aangehoord. Sommige clubs namen zelfs vooraf, voordat VVOG het wereldkundig maakte, al contact met me op en zeiden ze: Wat zou de afkoopsom zijn? Ik zei: Dat kun je toch niet betalen.’

Veensche Boys is enorm vereerd dat je terugkeert. Wat zijn jouw verwachtingen voor het komende seizoen?

Yannick Bouw: ‘Ik hoop in de eerste plaats dat we een normaal seizoen kunnen hebben. Of ik weer 33 goals erin schiet? Iedereen mag die verwachtingen hebben, maar voor mij is het vooral weer plezier maken en gewoon met je dorpsgenoten en vrienden een balletje trappen. En als ik voetbal, ga ik honderd procent voor de winst. Je groeit in een seizoen en dan gaat alles vanzelf lopen. Dat was in die jaren met Veensche Boys ook. In het eerste jaar bij de Boys scoorde ik 14 goals, toen 17 en in derde seizoen liep het uitstekend met 33 doelpunten.’

Kun je nog wel voetballen? Corona heeft natuurlijk de boel flink plat gelegd.

Yannick Bouw: ‘Natuurlijk kan ik voetballen. Dat verleer je niet. Je hebt natuurlijk wel ritme nodig, omdat het al een tijd is geleden dat we een wedstrijd hebben gespeeld. Maar als ik er sta, dan ga ik er ook gewoon voor. Niets houdt me tegen om er vol voor te gaan.’

Ga je al trainen bij Veensche Boys?

Yannick Bouw: ‘Ik moet me in principe tot 20 mei drie keer in de week bij VVOG melden. Vanaf dat moment kan ik bij Veensche Boys aan de slag.

Je gaat met Erik Assink samenwerken. Hoe denk je daarover?

Yannick Bouw: Ik denk dat het een goede samenwerking wordt. Erik heeft altijd op hoog niveau getraind en ik hoor alleen maar positieve verhalen over hem. Ik denk dat hij Veensche Boys alleen maar beter kan maken.’

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: