Winterstop update JO10-1

  • 18 december 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 752 Views

De JO10-1 begint het seizoen met het nieuwe Meker Tuinen Kick Off toernooi op 26 augustus. Een mooi moment om aan het veranderde team te wennen met drie nieuwe spelers.

Helaas was het resultaat van het toernooi beter dan van de eerste fase waarin veel verliezen geïncasseerd moesten worden. Het is lastig om als team te blijven voetballen terwijl tegenstanders de bal het liefst van zover mogelijk naar voren schoppen.

De vraag na de eerste fase is dan ook in welke klasse er de volgende fase gespeeld mag worden. Tot ieders verbazing blijven de jongens in de eerste klasse spelen en vol goede moed beginnen ze aan de tweede fase na de herfstvakantie.

Ondanks bijna allemaal andere tegenstanders is het lastig om de doelpunten voor op een gelijk niveau te brengen als de tegendoelpunten. Maar de wedstrijden worden wel steeds spannender en de tegenstanders geven vaak een compliment over het voetbalniveau.

En dat is ook wat de trainers graag meegeven aan de acht jongens. Tevreden zijn als er goed gevoetbald wordt. Dat er dan een keer een doelpunt meer in het eigen net terecht komt, voelt niet zo leuk, maar moet voor deze acht- en negenjarigen niet het hoofddoel zijn.

De trainers zijn trots op hetgeen dat de jongens laten zien en hoe de voetballende oplossing steeds vaker tot mooie doelpunten leidt. En zo worden er ook wedstrijden gewonnen. Vertrouwen in elkaar, durven overspelen en zo ziet het publiek steeds vaker opbouwend voetbal van achteruit richting het doel van de tegenstander. Genoeg om naar uit te kijken in fase 3!

Maar eerst winterstop en die is goed ingezet met een potje bowlen en patat dat gesponsord werd door B&D Dienstverlening. De laatste tegenstander komen de jongens tijdens het eerstvolgende oefenduel weer tegen.

Fijne feestdagen allemaal.

v.l.n.r. Devon Stuivenberg, Joshua Vantournhout, Tijmen Holl, Steijn van Beek, Mees Senger, Finn van de Pol, Koen van Steeg en Mohammed ben Touhami
Trainers: Ferdi van de Pol, Danny Senger, Mark van Beek en Igor Vantournhout
Walter van Bloemendaal

Share: