Wessel Kroon neemt afscheid van Veensche Boys

  • 5 juni 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1569 Views

Na acht jaar op de goal te hebben gestaan bij Veensche Boys, nam Wessel Kroon zaterdag 4 juni afscheid van actieve dienst bij de voetbalclub uit Nijkerkerveen. Hij stond van die acht jaar zes jaar onder de lat van het eerste elftal. De laatste jaren verdedigde hij de goal van het tweede team. Hij blijft nog wel lid van Veensche Boys, maar geeft andere prioriteiten aan als reden voor het afscheid. ‘Ten eerste heb ik overal pijntjes en blessures.  Ten tweede begin ik een eigen zaak (electriciën) en dat heeft nu even al mijn aandacht. En mijn gezin met een kleine erbij is natuurlijk ook altijd leuk. Die combinatie van die drie dingen waren reden om afscheid te nemen.’

Wat waren jouw hoogtepunten bij Veensche Boys?

Wessel Kroon: Dat is lastig. Mijn mooiste wedstrijd was Argon uit. We stonden 0-0 en ik keepte toen best wel een mooie pot. Dat is me goed bijgebleven. En Scherpenzeel uit was heel vervelend. Heel koud en heel vervelend verloren. Ik heb mooie jaren hier gehad.

Zien wij jou nooit meer bij Veensche Boys terug?

Wessel Kroon: Nou, ik ben nog voetballend lid volgende seizoen. Ik stop helemaal maar mocht het nodig zijn dan kan ik altijd bijspringen. Wie weet verveel ik me wel en sluit ik weer een keertje aan. Maar daar ga ik in eerste instantie niet vanuit. Ongetwijfeld zal ik nog eens een keertje een wedstrijd komen kijken.

Je bent begonnen bij Sparta. Ben je daar in de F begonnen?

Wessel Kroon: Nee, ik begon pas in de C’tjes, C-5. Ik ging toen gelijk keepen. Dat vond ik het leukst. En ik woonde er vlak tegenaan.

En nu het afscheid.

Wessel Kroon: De publiekswissel was leuk, dat het even kon. Ik heb vandaag wel eerst met het tweede gespeeld. Jordy Deckers verplichte me om nog even in te vallen. Dat was leuk en ik vond het mooi dat je het zo kunt afsluiten. Een stuk waardering.

Foto en interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: