Wedstrijdverslag, zaterdag 04-02-’23, FC Horst JO13-2 vs Veensche Boys JO13-2

• 6 februari 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO13
  • 1128 Views

JO13-2 heeft een druk programma deze zaterdag, eerst de wedstrijd tegen FC Horst, wat tevens de start is voor fase III. In de voorbespreking worden de basis afspraken onderling nog herhaald, doorspekt met vakjargon (verdedigen begint bij de aanvalslinie, sta compact als je omschakelt naar verdediging, hou de linies dicht op elkaar, inzet en positieve onderlinge coaching). De wedstrijd vangt aan en JO13-2 geeft een geheel eigen invulling aan de basis afspraken, wat direct goed uitpakt, initiatief ligt bij de Boyz en dit resulteert in het eerste doelpunt (0-1). Deze voorsprong geeft energie en er wordt doorgepakt, FC Horst staat onder druk en de kansen voor de Boyz stapelen op, wat nog resulteert in een penalty. Binnen het team is duidelijk wie hiervoor de aangewezen jongen is, en met een kanonskogel schiet Ayman de Boyz op 0-2. Hierna nemen ze even wat gas terug en kan FC Horst er af en toe gevaarlijk uit komen, waarbij ze ook tot scoren komen (1-2), wat tevens de ruststand is.

Tijdens de rustbespreking wordt er sterk geanalyseerd door de jongens, de 2de helft aangaan, zoals ook de 1ste helft is gestart. Eenmaal op het veld, blijkt dit niet enkel en alleen woorden te zijn geweest, Veensche Boys geeft meteen vol gas, opbouwend spel, veel positiewisselingen en al vrij snel een score (1-3). Dit is ook meteen een kantelpunt, FC Horst wil nog wel, maar komt enkel nog toe tot verdedigen. Veensche Boys zet door en de doelpunten volgen elkaar op, eindstand 1-5.

Onderdeel van het drukke programma is ook dat er een teamavond op het programma staat. Hiervoor gaan de JO13-2 met de begeleiders naar de eredivisie wedstrijd Utrecht – Heerenveen. Een ware beleving voor de jonge knapen. Het rumoer van het stadion, het gezang, de stoelen bijna strak op het veld (Rij 4) laten een grote indruk achter. Met veel bombarie en enthousiasme wordt de reis huiswaarts ingezet. Een volle dag met de JO13-2 op pad, wordt met veel tevredenheid afgerond.