• 3 oktober 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO14
  • 885 Views

Bij betreden van de voetbalvelden van Voetbal Vereniging Barneveld, begin het zonnetje al aardig te schijnen, een goed begin voor de JO 14-2, want de jongens hebben een druk programma.

Startend met de wedstrijd tegen de JO14-1 van Barneveld. Voor de wedstrijdbespreking poseren de jongens voor de foto, mede om deze door te sturen, naar één van de teamgenoten, welk langer is uitgeschakeld (beterschap Keano).

Na de wedstrijdbespreking, uitgebreide warming-up starten we om 11:00uur met de wedstrijd. Op voorhand ingeschat, dat het een wedstrijd zal zijn tegen een gelijkwaardige tegenstander, blijkt waarheid. Veensche Boys komt snel op 0-1, maar Barneveld weet mee te scoren, zo gebeurt het ook met het 2de doelpunt, waardoor het na 25 min 2-2 staat.

Veensche Boys laat zeker opbouwend het mooiere spel zien dan hun tegenstander. Barneveld kiest meer voor de langere bal, opportunistische spel, waar we uiteindelijk grote moeite mee hebben en diverse tegengoals moeten incasseren.  De ruststand is 3-2.

Tijdens de rust worden de afspraken onderling nog eens goed doorgesproken, wegens een grote selectie kan erdoor gewisseld worden en starten we met een aantal verse krachten.  De 2de helft gaat van start, Veensche Boys begint met volle energie, en er wordt scherp en fanatiek gespeeld. Van beide kanten wordt er gescoord, bij de tegenstander hier en daar met de hand (wat de scheidsrechter ontgaat), en de score loopt verder op, helaas voor de Boys, staat het 7-4 en dat wordt dan ook de eindstand.

Een licht chagrijn staat afgetekend op de gezichten van de jongens, tijdens de nabespreking wordt vooral stil gestaan bij de positieve punten.

Zoals vermeld heeft de JO 14-2 een druk programma, in verband met een teamuitje welke in de avond staat gepland. De jongens moeten om 17:15uur verzamelen, want we gaan naar de eredivisiewedstrijd van Utrecht- Almere. Bij navraag is er eigenlijk niemand echt voor FC Utrecht, dus we gaan als neutrale kijker.

Voor, tijdens en na de wedstrijd hebben de jongens groot plezier. Dit wordt opgemerkt want in de 39ste minuut zijn we live te zien op ESPN.

Vol plezier verlaten we het stadion (ondanks dat FC Utrecht heeft verloren) en keren we huiswaarts, na een lange en gezellige dag!

Begeleiding team JO14-2