Ware thriller voor JO8-4

  • 27 september 2022
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 2827 Views

Afgelopen zaterdag mochten de blauwe helden van de JO8-4 de wei in voor de 4e wedstrijd in hun prille carrière. Uit in Voorthuizen tegen VVOP werd het een ware thriller waarbij het in grote getalen aanwezige publiek werd getrakteerd op een boeiend voetbalgevecht.

De Boys schoten flitsend uit de startblokken en doken enkele malen gevaarlijk op voor de goal van de tegenstander. De keeper van VVOP gaf echter geen krimp en bij een Voorthuizense counter was het ineens 1-0 voor de thuisploeg. Van bij de pakken neerzitten wilden onze mannen echter niets weten en vol gas werd de aanval gezocht. Luuk stond verdedigend als een huis en trok waar mogelijk ook mee naar voren om de aanval te ondersteunen. Op doel waren Daley en Maurits afwisselend zeer betrouwbare sluitposten maar ook in het veld stonden beide heren hun mannetje en waren ze zowel verdedigend als aanvallend erg goed bezig.

Zeer terecht maakte Noah uit een prachtige aanval de 1-1. Vol vertrouwen werd er vervolgens nog meer gas gegeven om de tegenstander op achterstand te zetten. Een Veensche goal hing in de lucht. Ware het niet dat de mannen van VVOP ook de schouders eronder zetten en met 2 fraaie goals ineens een 3-1 achterstand op het scorebord stond. Waar menig ‘onder 8’ team de koppies zou laten hangen wilde Veensche boys van geen opgeven weten en gaven zelfs nog wat extra gas.

Lukas stond verdedigend steeds op de juiste positie en troefde de aanvallers van VVOP regelmatig af en zorgde dan ook voor een goede opbouw. Niels en Olaf werkten keihard op het middenveld en waren de belangrijke schakels tussen onze verdedigers en aanvallers. Beide mannen maakten met regelmaat veelbelovende aanvallen van de tegenstander vakkundig onschadelijk.

Noah en Teem vormden het scorende flitsende spitsenduo en waren een plaag voor de Voorthuizense defensie. De Veensche Boys doken nu steeds vaker op voor het doel van de tegenstander en na wederom mooie aanvallen en goed samenspel werd de aansluitingstreffer gemaakt. Dit zorgde voor nog meer energie en vertrouwen en al snel was ook de gelijkmaker een feit. Beide teams zochten nu vol de aanval en VVOP was met 2 ballen op de paal dicht bij een nieuwe voorsprong. Echter was het in de absolute slotfase Teem die met een mooie treffer het nest wist te vinden en was het Veensche boys dat aan het langste eind trok. Vlak voor tijd kwam de ploeg voor het eerst op voorsprong en gaf die niet meer weg. Na nog een aantal spannende minuten in de blessuretijd werd de overwinning over de streep getrokken: eindstand 3-4.

Een topprestatie van een prachtig team gemotiveerde mannen, en wat een doorzettingsvermogen! Ondanks dat we pas kort samenspelen is al sprake van een echt team waarin iedereen elkaar de bal gunt en we met z’n allen ten strijde trekken, met elkaar en voor elkaar! Een team waar we nog veel plezier aan gaan beleven!

Walter van Bloemendaal

Share: