Voorbeschouwing Veensche Boys vs. FC Hilversum

  • 22 november 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • Het Eerste
  • 785 Views

Komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen FC Hilversum. Dit is de club waar Veensche Boys trainer Erik Assink zijn carrière als speler afsloot. In het seizoen 2012-2013 is de club gestopt met het voetbal op zondag. FC Hilversum sloot die periode af in de Hoofklasse op zondag en is toen overgestapt naar het zaterdag voetbal. Na vele seizoenen “net niet” zoals het op de site van de bezoekers staat geschreven, is het vorig seizoen wel gelukt. Met een kampioenschap en slechts 8 verliespunten, werd de ploeg vorig seizoen kampioen in de 3e klasse C. Met een flink aantal versterkingen wil het graag meedoen om de prijzen in de 2e klasse.

Tot dusverre vallen de resultaten wat tegen, en is het momenteel de rode lantaarndrager in de competitie. Ook Veensche Boys heeft de doelstelling om mee te doen voor de prijzen, maar zag de eerste prijs dit seizoen naar Nieuw Utrecht gaan. Die ploeg was vorige week de opponent van onze bezoekers. Hilversum kwam voor rust nog op 1-1 maar zag de Utrechters snel uitlopen naar 1-5. Hilversum maakte nog wel een goal voor de statistieken maar verloor dus met 2-5.

Veensche Boys rekende vorig week vrij eenvoudig af met De Merinos. In een matige 1e helft was het de doelman van Merinos die Veensche Boys vlak voor de thee een handje hielp aan de 0-1. Na rust was Veensche Boys veel beter en liep het met een aantal fraaie doelpunten uit naar een 0-4 overwinning. Dit was de eerste uit overwinning, die ook de aansluiting met de top inhoudt. Veensche Boys heeft de meeste doelpunten voor en de minste tegen, zaterdag maar kijken of ze dit vast kunnen houden.

Walter van Bloemendaal

Share: