Voorbeschouwing Veensche Boys vs. FC Breukelen

  • 8 november 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • Het Eerste
  • 904 Views

Komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen FC Breukelen. FC Breukelen kwam in het verleden veelal uit op een hoger niveau maar de laatste twee seizoenen acteren ze in de 2e klasse B. De bezoekers die getraind worden door Michael van den Berg werden net als Veensche Boys vorig seizoen uitgeschakeld in de nacompetitie.

Met drie nederlagen en drie gelijke spelen waarvan de laatste thuis tegen Nieuw Utrecht vorige week, vallen de resultaten tot dusverre nog wat tegen. Waar Veensche Boys thuis met veel overtuiging al haar wedstrijden wist te winnen, gaat het in de uitwedstrijden een stuk moeizamer. Zo ook vorige week in Achterberg waar in de ploeg al na 20 minuten tegen een 3-0 achterstand aan keek, maar toch nog tot 3-3 wist terug te komen. Uiteindelijk moet je dan blij zijn met een punt maar er was na afloop vooral teleurstelling over hoe de tegen doelpunten werden geïncasseerd. Maar nog steeds is de ploeg van Erik Assink ongeslagen met drie thuisoverwinningen en drie gelijke spelen in de uitwedstrijden.

Voor de laatste ontmoeting tussen beide teams moeten we terug naar het seizoen 2010/2011 waarin beide uitkwamen in de 1e klasse A. Veensche Boys won de uitwedstrijd maar verloor haar thuiswedstrijd, en de Boys degradeerde helaas ook dat seizoen. Zaterdag maar eens kijken of de ploeg scherper begint dan vorige week en het publiek weer kan laten genieten van een mooie thuiswedstrijd.

Walter van Bloemendaal

Share: