Voorbeschouwing Veensche Boys – De Merino’s

  • 19 januari 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • Het Eerste
  • 919 Views

Na ruim een maand geen competitie voetbal, zal zaterdag de competitie weer aanvangen. Van een echte winterstop is inmiddels ook niet echt sprake meer want de meeste clubs hebben al weer twee weken voorbereiding achter de rug. Veensche Boys heeft er in 2023 ook al weer twee weken op zitten en al een aantal oefenwedstrijden gespeeld. De drie partijen werden allen winnend afgesloten waarvan de laatste tegen de buren van NSC uit Nijkerk.

Zaterdag komen de Merinos uit Veenendaal op bezoek. Deze ploeg degradeerde vorig seizoen uit de 1e klasse en heeft zich aardig verstrekt dit seizoen. Het is dan ook niet gek dat zij op voorhand door velen als titelkandidaat werden gezien. Echter waren de resultaten bij aanvang van de competitie nogal teleurstellend en kon de ploeg nog niet aan de verwachtingen voldoen. Ook Veensche Boys was in de 1e periode nogal te wisselvallig en zag Woudenberg er verrassend met de 1e prijs vandoor gaan. De 2e periode zijn beide ploegen wel goed begonnen en Veensche Boys wist zelfs alle 3 de wedstrijden te winnen. Merinos moest uit bij Dieren de punten daar achter laten en staat dus op een kleine achterstand in de 3e periode. Echter er zijn nog veel wedstrijden te gaan dit seizoen dus nog lang niet alle kaarten zijn geschut.

Beide ploegen kennen elkaar van het seizoen 2019-2020 waarin Merinos koploper was in een competitie die niet werd afgemaakt door Corona. Veensche Boys verloor die beide ontmoetingen dat seizoen overigens kansloos en zag De Merinos uiteindelijk dik verdiend promoveren. Zaterdag dus weer een potje voor de knikkers en die kunnen beide ploegen goed gebruiken om de achtervolging te kunnen in zetten op de kopgroep.

Share: