• 6 september 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 386 Views

Na een mooie zomer was het 20 augustus weer tijd om het nieuwe seizoen aan te vangen. Met een nieuw samengesteld team heeft deze JO11-1 er goed zin in om er een mooi seizoen van te maken. Aan het eind van vorig seizoen gaf de oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk voldoende goeie moed om er wat moois van te maken.

Na een goede voorbereiding met leuke trainingen was het dan zaterdag 31 augustus zover om de eerste oefenwedstrijd te spelen. Als vanouds lekker vroeg aftrappen om 8.30 uit bij VVOP dus na de wedstijd hadden we in ieder geval nog iets aan de dag. In afgelopen seizoenen bleek dit keer op keer een geduchte tegenstander te zijn dus de spelers waren gewaarschuwd. Na een mooie wedstrijd waarin Veensche Boys de betere ploeg was maar de keeper van VVOP vaak het verschil maakte stond er een 2-3 overwinning op het scorebord! Met een goed gevoel konden we terug richting Nijkerkerveen reizen waarbij we ons konden gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd een week later.

Toch kwam er last minute nog een extra oefenwedstrijd op het programma en dat tegen de JO11-2 van Sparta Nijkerk die ons uitnodigde om maandag 2 september bij hen te spelen. Het weer die dag was simpelweg bloedheet en op het kunstgras bij Sparta werd het er zeker niet koeler op. De eerste twee kwarten leken onze spelers hier niet mee overweg te kunnen en was het éénrichtingsvoetbal. Sparta verzaakte gelukkig keer op keer te scoren waardoor het na de eerste twee kwarten slechts 2-0 stond. Alsof het plots 10 graden koeler was in het derde kwart klapten onze jongens er vol op en de 2-0 achterstand werd weggewerkt tot 2-2 met nog een kwart te gaan. Het 4e kwart begon dan ook vanuit beide kanten vol overtuiging met pittige duels en mooie acties. Helaas lukte het Sparta om de 3-2 binnen te leggen en de ontlading bij Sparta was dan ook groot. Complimenten aan onze jongens en meid hoe ze van een 2-0 achterstand toch weer een echte wedstrijd wisten te maken. Helaas trok Sparta de wedstrijd op het eind helemaal naar zich toe door ook de 4-2 te scoren en dat was tevens ook de eindstand.

Aanstaande zaterdag trappen we de competitie af met wederom een wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Met wat we gezien hebben in de voorbereiding komt het vast goed met deze blauwe helden in de eerste fase!