Vizier Veensche Boys pas in tweede helft op scherp

• 22 april 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1189 Views

Veensche Boys heeft met 2-6 gewonnen van CDW in Wijk bij Duurstede, maar gemakkelijk ging dit niet. De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Pas na rust wist Veensche Boys het verschil te maken en fungeerde CDW regelmatig als schietschijf. Met dit resultaat kruipt Veensche Boys naar de derde plek van Lunteren toe, dat gelijkspeelde tegen Jonathan.

Veensche Boys trof het niet in de eerste helft. Er waren tal van gemiste kansen. Bovendien wist CDW de score tegen alle verhouding in te openen. Yoran de Vries schoot raak. Vervolgens was het na een half uur spelen toch raak: Nico van den Brom maakte de 1-1, maar tegen een regenachtige achtergrond stonden de gezichten op onweer. Na rust werd tactisch gewisseld door de door jicht getroffen trainer Assink. Verdediger Tom Cozijnsen werd eraf gehaald en de vertrekkende Danny Brouwer nestelde zich in de spits. En dat had al na vier minuten soelaas. Tom van Donselaar scoorde de 1-2. Hij botste hierbij tegen de keeper van CDW aan, maar de bal hobbelde gelukkig in de juiste richting de goal in. CDW kreeg vervolgens een penalty toegekend na een lichte overtreding. Aanvankelijk werd de penalty hoog over geschoten, maar hij moest worden overgedaan wegens bewegen van keeper Deckers. In tweede instantie ging de bal er alsnog in via Anis el Makrini. Daarna was het Veensche Boys dat de klok sloeg. Als een wervelwind gingen ze over de ploeg uit Wijk bij Duurstede heen. Eerst was er een bal achter het standbeen van Nico van den Brom. Die werd gestopt door de keeper van CDW maar in de rebound streepte Julian Buitenhuis raak. Vervolgens werd een penalty toegekend na een overtreding op Tom van Donselaar, waarbij het onduidelijk was wie nu de echter overtreding had gemaakt. Danny Brouwer schoot de 2-4 binnen. Vervolgens was het aan invaller Arslan Gumus om het karwei af te maken. Hij scoorde in de slotminuten nog eens twee prachtige goals. Nog vermeldingswaardig is de return van oud-aanvoerder Bas van de Grootevheen die al twee seizoenen kampt met een zware blessure. Foto en tekst Kees van den Heuvel