• 13 februari 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1164 Views

Op zaterdag 11 februari mochten de jongens van de JO10-2 het opnemen tegen Sparta Nijkerk. De voorbereiding was niet optimaal; door ziekte kon er niet compleet getraind worden. En ook op vrijdagavond kwamen er drie afmeldingen binnen. Veensche Boys hield nog precies genoeg spelers over voor de wedstrijd. Gelukkig hadden die jongens energie voor tien en kwamen ze geen moment in de problemen.

De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Leuke duels en een aantal schoten op beide goals. De keepers wisten echter een score te voorkomen. Tot aan het einde van de tweede kwart. Boaz kreeg de bal aangespeeld voor de goal, draaide en schoot langs de keeper. Niet veel later viel, met een gelukje, ook het tweede doelpunt en kon Veensche Boys met een kleine voorsprong gaan rusten.

Het feit dat er geen wissels waren, leek het team uit Nijkerkerveen goed te doen. Ze raakten meer en meer op elkaar ingespeeld en de tweede helft denderde Veensche Boys over Sparta heen. De ene na de andere goal werd gescoord. Luuk schoot de bal van ver net over de keeper. Lasse kwam vrij voor de goal na een aantal mooie combinaties van zijn medespelers. Boaz scoorde na een fantastische pass van Jesse en toen Boaz even later weer vrij voor de goal stond, was hij niet zelfzuchtig en speelde door naar Lasse om hem de bal in te laten tikken. Ondertussen stond het al 0-6 met nog 12,5 minuut op de klok.

Mano zat ook lekker in de wedstrijd. Hij heeft ontzettend veel ballen onderschept op het middenveld. Als Sparta er dan toch nog langs kwam, dan stonden daar Jesse, Luuk en Luca klaar. Sparta kreeg maar weinig kans. Het laatste kwart liet Jesse zijn kwaliteiten zien. Hij scoorde uit een corner van Lasse de 0-7 en niet lang daarna lag de bal alweer achter de keeper van Sparta door een mooi afstandschot van Jesse. Boaz pakte vervolgens ook nog twee doelpunten mee. Lasse zette de eindstand op 0-11 nadat hij de bal perfect aangespeeld kreeg door Jesse.

Dat maakt dat Veensche Boys nu al drie wedstrijden op rij met grote cijfers wint. Het mooie van dit team is dat ze vrijwel altijd hard blijven werken en daardoor in de tweede helft het verschil kunnen maken. Daarnaast zie je de spelers met de week groeien. Erg leuk om te zien!

De komende twee zaterdagen is de JO10-2 vrij. Zaterdag 4 maart spelen ze thuis tegen FC Horst om 9.00u, een half uurtje later dan normaal dus. Alle support is welkom!