Veensche Boys wint, maar NSC bekert door

Het mocht zaterdag 14 september niet baten voor Veensche Boys. Op één goaltje na is het bekeravontuur voor de club uit Nijkerkerveen voorbij. De Blauwe Helden wonnen op de Burcht weliswaar met 1-2 van de Nijkerkers maar pas bij een marge van minstens twee goals zouden de Veenders het bekertoernooi kunnen continueren. Aanvankelijk zag het er nog wel gunstig uit voor Veensche Boys. In de eerste helft scoorden oud-NSC’er Corné Parol en Tom van Donselaar, die laatste na een rush door de achterhoede van de Nijkerkers. NSC deed zich slechts twee keer gelden onder meer via Comvalius, maar doelman Wessel Bosman hield zijn doelgebied uitmuntend schoon. Na rust was er een heel ander beeld. NSC wisselde drie man en gelijk kantelde het duel. Veensche Boys wist zich geen raad met het pressievoetbal van de ploeg uit Nijkerk in de eerste minuut na de thee en via een mooie aanval van Comvalius kon Coen Lieftink binnen tikken. Ook in het restant van de tweede helft liet de achterhoede van NSC de tegenstander bijna geen ruimte. Hiermee eindigde de wedstrijd in mineur voor Veensche Boys en kan zij zich opmaken voor het eerste competitieduel tegen DUNO D. NSC Nijkerk krijgt volgende week CJVV uit Amersfoort op bezoek. Foto en tekst Kees van den Heuvel