• 11 april 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • Het Eerste
  • 1628 Views

Komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de Merino’s uit Veenendaal. Afgelopen zaterdag liep Veensche Boys onnodig tegen haar 2e nederlaag aan dit seizoen. Ook ditmaal was het FC Breukelen dat de Boys de das om deed. Het verschil ten opzichte van de eerste wedstrijd was dat er nu wel kansen waren, maar ook die kwamen pas laat in de wedstrijd. Het bleef slechts bij 0-1 en in de slotminuten kwam Breukelen uit het niets op 2-1, en waren de druiven zuur voor de Boys. Het zat nu even een keer niet mee, maar eigenlijk ook wel weer omdat VRC thuis tegen VVOP niet verder kwam dan 1-1.

De bezoekers komen dit seizoen flink op gang, want na een slechte 1e periode volgde een betere 2e en 3e periode. In de 3e periode gaat het zelfs vrij goed, want met 6 punten uit de laatste 3 wedstijden, met veel goals doet Merino’s zelfs mee om de 3e periode. De wedstrijd in Veenendaal ging de eerste helft gelijk op zonder al te veel mogelijkheden aan beide kanten. Vlak voor de thee kwam Veensche Boys op voorsprong door een enorme fout in de verdediging. In tweede helft liep Veensche Boy uiteindelijk vrij eenvoudig uit naar een 0-4 overwinning. Zaterdag zal dit waarschijnlijk niet zo eenvoudig worden want de bezoekers zitten zoals zojuist al aangegeven in een betere fase. VRC speelt zaterdag uit tegen FC De Bilt dus dat zal ook een kraker gaan worden, al met al nog spanning genoeg in de slotfase van de competitie.