Veensche Boys vol vertrouwen tegen Merino’s

  • 30 mei 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1239 Views

Sinds 2007 waren de Merino’s nog niet overwonnen, maar zaterdag gebeurde het alsnog: Veensche Boys bereikte de nacompetitie door de ploeg uit Veenendaal voor het eerst in vele jaren te verslaan met 1-3. Ze spelen dinsdagavond tegen dezelfde Merino’s in de eerste ronde van de play-offs. Toch ging de wedstrijd zaterdag tegen De Merino’s niet van een leien dakje. Na rust leek sprake van een flinke dip bij Veensche Boys. Assistent trainer Stefan Fredriksen herkent dat: ‘Tegen Berkum gebeurde hetzelfde. We maken 1-0 en vervolgens verzaken we om 2-0 te maken. En toen brachten we Berkum terug in de wedstrijd. Zo ook bij De Merino’s: Zij hoeven niet. Dus ze vinden het eigenlijk best, maar als je de kansen niet maakt, dan krijgen hun ook het gevoel van: ‘We gaan lekker voetballen en we zien het wel. Dat deden ze eigenlijk een beetje, waardoor we het moeilijk kregen.

De Merino’s dreigde door te drukken, terwijl Lunteren op 0-1 voorsprong kwam. Werd je niet zenuwachtig?

Stefan Fredriksen: Daar kun je niets aan doen. Het had gekund dat de Merino’s over ons heen ging. Maar we maakten op het juiste moment de 1-2. Gelukkig. De scheidsrechter was zeer overtuigd dat het geen buitenspel was. Dus helemaal goed. Dinsdag moeten we weer tegen hun. Prima toch?

Hoe gaat het met Tom van Donselaar?

Stefan Fredriksen: Dat is onze grootste zorg ook. We hopen dat het meevalt. Het lijkt mee te vallen. Iets met spieren. Spieren die pijn doen na een botsing. Dat is meestal gunstig ten opzichte van letsel.

Ga je nog extra trainen?

Stefan Fredriksen: Nee. Het is te kort dag.

Kees van den Heuvel

Share: