Veensche Boys verzaakt tegen Lunteren

• 11 februari 2023
  • 1686 Views

Veensche Boys heeft wederom een onnodige verliespartij aan haar conto bijgeschreven. In en tegen een geraffineerd Lunteren werd met 3-1 verloren. Door het verlies van De Valleivogels had Veensche Boys de tweede plek kunnen opeisen, maar die gaat nu naar de tegenstander uit Lunteren. Veensche Boys startte niet slecht. Julian Buitenhuis was, en dat was nieuw in de opstelling van trainer Erik Assink, diep in de spits gezet, omdat Arslan Gumus het wel eens wilde proberen aan de linkerflank. Dat pakte aanvankelijk goed uit, want er werd prompt 1-0 gescoord in de dertiende minuut. De goal werd verzilverd in de rebound door Julian Buitenhuis, nadat een bal van Tom van Donselaar uit de goal was getikt door de keeper van Lunteren. De druk zette nog even aan, maar een mogelijke goal van Arslan Gumus werd wegens vermeend buitenspel onterecht afgefloten. Dat Lunteren over veerkracht lijkt te beschikken, bewezen ze door voor rust middels Wout Jan van de Kleut (prachtig afstandschot) de 1-1 te maken en later de 2-1 door Jip van de Peppel. In de tweede helft domineerde Veensche Boys het spel en was het vooral tegenhouden door Lunteren. Arslan Gumus zag een bal langszij gaan en op de paal. In een spaarzame tegenaanval in blessuretijd besliste Max Degenaar de wedstrijd, na een mispeer van keeper Jordy Deckers. Foto en tekst Kees van den Heuvel