• 9 oktober 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 884 Views

Om 10:00u moesten de Blauwe helden aanwezig op Sportpark Putter Eng in Putten. Waar de één net uit zijn bed kwam rollen, had de ander al een wedstrijd gekeken. Maar iedereen had er weer zin in. Vooral Mano, die dit seizoen door een polsblessure nog geen competitiewedstrijd heeft mogen spelen. Naast de ouders, waren er ook veel opa’s en oma’s langs de kant en dat motiveert! Alle spelers zetten net een stapje harder met als resultaat een mooie overwinning. Maar helemaal vanzelf ging dat niet; SDCP was strijdlustig en wist lange tijd op gelijke hoogte te blijven.

Veensche Boys heeft eigenlijk de gehele wedstrijd enorm veel druk uitgeoefend op Putten. Er werd goed naar elkaar gekeken en overgespeeld, maar SDCP had de verdediging op orde en de keeper stond een dijk van een wedstrijd te spelen. Veensche Boys wist in de eerste helft drie keer te scoren; Mano maakte de 1-0 middels een vrije trap. Levi scoorde nadat hij de bal van Milan aangespeeld kreeg uit een corner. Daarna moesten de mannen twee mooie tegengoals incasseren, maar konden gelukkig voor rust nog net een voorsprongetje pakken van 2-3.

Veensche Boys was 80% van de tijd in balbezit, maar de keren dat SDCP voor keeper Luca verschenen waren ze gelijk gevaarlijk. Na rust scoorde Putten dan ook de 3-3. Maar de JO11-2 gaf niet op en het was tijd om al die aanvallen eens om te zetten in doelpunten. Lenn scoorde nog drie keer, waarvan één penalty. Mano wist de bal nogmaals achter de keeper te krijgen na een mooie onderschepping van Jesse. En Luuk, onze laatste man, schoot de bal vanaf het middenveld snoeihard in de kruising. Tussendoor pakte Putten ook nog een doelpuntje mee. Na 60 minuten gaf de scheidsrechter het eindsignaal en konden de jongens met een eindstand van 4-8 lekker gaan douchen.

Dit was gelijk de laatste wedstrijd van Veensche Boys in fase 1. De wedstrijd die voor 14 oktober op de planning stond, is namelijk komen te vervallen. Afhankelijk van de uitslagen van de andere teams in deze poule, zal Veensche Boys JO11-2 op een tweede of derde plek eindigen. Een mooi resultaat zo aan het begin van het seizoen. VV Barneveld is niet meer in te halen en heeft inmiddels het kampioenschap gevierd. Namens Veensche Boys van harte gefeliciteerd!

Zaterdag 4 november start fase 2. We hopen weer een aantal leuke teams te treffen om tegen te strijden. Wil je dit team graag komen aanmoedigen? Kijk dan vanaf 26 oktober in de Voetbal.nl-app voor alle wedstrijdinformatie.