Veensche Boys verliest eerste bekerwedstrijd door lullige penalty

• 31 augustus 2024
  • 807 Views

Veensche Boys heeft zaterdag 31 augustus op haar eigen complex de eerste bekerwedstrijd verloren. Het werd 0-1 voor DTS uit Ede, als gevolg van een uiterst lullig toegekende penalty. Rik Doppenberg, tot dan toe uitblinker in de wedstrijd, pakte de bal op, waarschijnlijk in de veronderstelling om een doeltrap te produceren, maar de wedstrijdbal was nog actief in het spel betrokken. De bal was immers nooit de achterlijn gepasseerd. De scheidsrechter was onverbiddelijk en strafte het foutje af door de strafschop toe te kennen. Helemaal onverdiend was het trouwens niet. DTS heeft met name in de eerste helft een puike pot voetbal geproduceerd. De ploeg uit Ede controleerde de wedstrijd en zette flink druk op de verdediging van Veensche Boys. Het enige wapenfeit van de Blauwe Helden in de eerste helft was een kopbal van Corne Parol die naast ging en een lange bal van Julian Buitenhuis die zag dat de keeper van DTS te ver voor zijn goal stond. Na rust werd de turbo erop gezet bij Veensche Boys. Dat leidde alleen al in de eerste vijf minuten tot drie kansen. Die rest van de kansen werden uiteindelijk niet meer verzilverd. Dinsdagavond 3 september speelt Veensche Boys in de tweede bekerronde tegen Nunspeet (uit). Foto Kees van den Heuvel