• 4 november 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1181 Views

Een onherkenbaar Veensche Boys heeft zaterdag 4 november gelijk gespeeld tegen VVA Achterberg. Het werd op sportpark De Meent 3-3. Daaraan ging misschien wel de meest dramatische eerste helft in tijden aan vooraf. Binnen zes minuten scoorde VVA drie goals. Een complete gatenkaas, zo oordeelden de kenners over de achterhoede van de Blauwe Helden. Het waren Wesley van Beijnum (1-0, 2-0) en Wesley van Merkestein (3-0) die de thuisploeg eenvoudig op voorsprong zetten. En het had nog veel erger kunnen uitpakken, als doelman Jordy Deckers niet attent was geweest en nog veel kansen van VVA wist te pareren. Veensche Boys vereende halverwege de eerste helft haar krachten en via een vrije trap van Nico van den Brom werd de opmars omhoog gemaakt. Rik Doppenberg tekende voor de 3-2 na een mooie voorzet van Julian Buitenhuis, alhoewel een boze grensrechter van VVA beweerde dat de bal al eerder over de achterlijn was gegaan. Na rust was het gelijk raak voor Mauro Peters die uit een hoekschop scoorde, waarbij de keeper van VVA mis tastte. Vele kansen zouden daarna nog volgen, onder meer via Tom van Donselaar en Corne Parol, maar het krachtsverschil werd daarna niet meer goedgemaakt. Foto Kees van den Heuvel