Veensche Boys plaatst zich voor nacompetitie

• 27 mei 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1437 Views

Het was zaterdag 27 mei even spannend, maar uiteindelijk heeft Veensche Boys zich geplaatst voor de nacompetitie voor een plekje in de eerste klasse. Veensche Boys won met 1-3 van De Merino’s. De nacompetitie begint over drie dagen al en dan moet tegen dezelfde Merino’s worden gespeeld, maar nu in Nijkerkerveen.

Veensche Boys begon ijzersterk in Veenendaal. De sterke voorhoede van de Blauwe Helden kreeg kans op kans en onder meer Tom van Donselaar had al een paar kansen kunnen verzilveren. Dat gebeurde uiteindelijk na 28 minuten spelen. De bal werd door Nico van den Brom ingeschoten en in de rebound was het Tom die raak schoot. Hij raakte daarbij evenwel de keeper en zeeg na de victorie ineen. Hij werd direct gewisseld en zelfs tot op dit moment is niet duidelijk wat hem precies mankeert en of hij er dinsdag bij kan zijn in de belangrijke eerste wedstrijd van de nacompetitie. Bas van de Grootevheen viel in voor Tom en voorin ging de hele aanval op de schop. Wonderwel ging die nog beter presteren en werd de Merino’s diverse keren overlopen, maar het leidde niet tot goals. Na rust een geheel ander beeld. De Merino’s grossierde in levensgrote kansen en Veensche Boys zwijnde dat de opponent niet sterk genoeg was om het eindtikje te geven. Uiteindelijk viel de 1-1 alsnog, een onhoudbare bal in de korte hoek. Ondertussen was ook Lunteren op voorsprong gekomen en was het billenknijpen voor de Blauwe Helden of zij het zouden redden. In de slotfase was het uiteindelijk Veensche Boys dat aan het langste eind trok. Randje buitenspel scoorde Julian Buitenhuis en in de slotminuut maakte Nico van den Brom er in de rebound 1-3 van. Foto Kees van den Heuvel