• 24 november 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1707 Views

Veensche Boys heeft dinsdagavond 23 november de eerste prijs van dit voetbalseizoen gepakt. In een rechtstreeks duel werd naaste belager Batavia’90 met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Voor Veensche Boys betekende de overwinning een mooie beloning, de eerste periodetitel. Het duel tussen de twee ploegen die ver boven het niveau van de tweede klasse uitstijgen werd enkele weken geleden afgelast vanwege Corona-besmettingen bij de gasten uit Lelystad. Dinsdagavond moest het dan toch gebeuren, waarbij Veensche Boys inmiddels een voorsprong van twee punten had genomen op Batavia’90.

Het werd een meer spannend dan goed duel, wat door de vele supporters van Veensche Boys vooral via een livestream werd gevolgd. Enkele jeugdige supporters hadden zich echter wel rond het complex verzameld en maakten nog wat sfeer op de mistige avond. Het tegenwoordig onvermijdelijke vuurwerk bij voetbal ontbrak natuurlijk ook niet.

Het energieke en balvaardige Batavia probeerde vooral met lange ballen achter de Veensche defensie gevaar te stichten, wat niet echt vaak lukte. Wel scoorden de gasten na ongeveer een half uur. Mohammed al Haydar was succesvol met een boogbal na een hoekschop. Voor de rust werd verder weinig gecreëerd, met uitzondering van een balletje van Julian Buitenhuis, zodat Veensche Boys het in de tweede helft moest zien te repareren.

Dat gebeurde zeker, want Veensche Boys kwam vaker in de buurt van het duel van Batavia.  Bij één van die aanvallen was Mohammed Nouri attent genoeg om de gelijkmaker binnen te schieten. Dat was een flinke opsteker voor de Veenders, die nu weer op titelkoers lagen. Batavia’90 moest weer aanvallen en probeerde met enkele aanvallende wissels de winst binnen te slepen. Dat had echter geen effect en na balverlies van een middenvelder, vloog Veensche Boys weg over de rechterkant. Daniël Bezembinder ontving vervolgens de bal, draaide weg van zijn tegenstander en schoot beheerst de 2-1 binnen. Die treffer werd dusdanig uitbundig gevierd, dat de scheidsrechter het duel vijf minuten stillegde.

Geen probleem voor Veensche Boys en ook het resterende deel kwam de overwinning niet echt meer in gevaar. Veensche Boys sleepte de eerste periodetitel in de wacht en nam daarmee een voorschot op het kampioenschap. De voorsprong op Batavia’90 is slechts één punt, maar Veensche Boys had daar wel een duel minder voor nodig.