Veensche Boys officieel partnerclub van FC Utrecht

Veensche Boys is de nieuwe partnerclub van FC Utrecht. Afgelopen zondag is tijdens de wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen de samenwerkingsovereenkomst getekend door David Vecht (voetbaltechnisch coördinator partnerclubs – FC Utrecht) en Peter Buitenhuis (penningmeester – Veensche Boys). Hiermee treedt Veensche Boys toe tot het mooie netwerk van de bijna 90 Partnerclubs van FC Utrecht uit de regio.

“Daar waar bij andere betaald voetbalclubs de focus vaak ligt op scouting van talent, is FC Utrecht vooral gericht op ondersteuning van de jeugdopleiding van haar partnerclubs. FC Utrecht heeft de visie om ‘meer te brengen dan te halen’, zodat de jeugd in de regio betere kansen krijgt zich te ontwikkelen. Het plan van FC Utrecht is inhoudelijk erg goed en wordt vol enthousiasme uitgevoerd door David Vecht. We geloven erin dat we door deze samenwerking met FC Utrecht het jeugdvoetbal in Nijkerkerveen naar een hoger niveau kunnen brengen. Mede door gebruik te kunnen maken van de kennis die FC Utrecht heeft. Hiernaast zijn we ook heel blij dat het voor onze jeugdspelers veel leuke voordelen heeft.”, zegt Roelfke Buitink, jeugdvoorzitter van de Veensche Boys.

Door de samenwerking met FC Utrecht krijgt de Veensche Boys toegang tot verschillende opleidingsmogelijkheden van FC Utrecht voor jeugdtrainers en hoofd jeugdopleidingen. Ook wordt er kennis uitgewisseld met de andere partnerclubs. De jeugd van Veensche Boys krijgt hierdoor niet alleen betere trainers, maar door de samenwerking kunnen jeugdspelers ook deelnemen aan allerlei activiteiten.

Afgelopen zondag konden spelers van de boys met korting naar wedstrijd van FC Utrecht – FC Groningen. Hierbij waren veel jeugdleden van de Veensche Boys aanwezig. Mede door de mooie uitslag (2-1) is de samenwerking tussen Veensche Boys en FC Utrecht goed begonnen.

Walter van Bloemendaal

Share: