Veensche Boys naar kwartfinale bekertoernooi

• 15 maart 2023
  • 1376 Views

Het is lang geleden dat het eerste elftal van Veensche Boys zo ver is gekomen in het bekertoernooi. Het team van hoofdcoach Erik Assink zit inmiddels in de kwartfinale. Dinsdag 14 maart werd die mijlpaal bereikt door zondagderdeklasser VIOD op eigen veld te verslaan. De eindstand was 1-3 in het voordeel van de Blauwe Helden. Veensche Boys hield meteen vanaf het begin het baltempo hoog. Dat leidde bij de voorhoede van Veensche Boys tot tal van kansen in de eerste vijf minuten, maar alleen een bal van Arslan Gumus – na een verdedigingsfout van VIOD – ging er in minuut twee erin. VIOD stelde er in de achtste minuut iets tegenover. Damian Weber scoorde de 1-1 na een verdedigingsfout van de Veenders. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de klad erin en werd het duel slordiger. Na de thee pakte Veensche Boys het spel weer op en dat resulteerde in een tweede goal van Arslan Gumus. Toen na mooi voorbereidend werk van Julian Buitenhuis Tom van Donselaar de 1-3 met het hoofd inkopte leek het duel gespeeld. Vermeldingswaardig is nog dat Veensche Boys zodanig kampte met personeelsgebrek dat reservekeeper Wessel Bosman even voor tijd in de spits werd gezet en assistent-trainer Stefan Fredriksen (38) de hele tweede helft meespeelde. Foto Kees van den Heuvel