Veensche Boys MO11-1 wint laatste wedstrijden 1e fase

• 11 oktober 2022
  • Walter van Bloemendaal
  • Jeugdteams
  • 1008 Views

Op een zonovergoten sportpark Kerschoten werd de laatste wedstrijd van fase 1 gespeeld  door  onze dames van de MO11-1. De tegenstander Robur et Velocitas MO11-1 ( kracht en snelheid), de club is opgericht in 1882 en dus een van de oudste clubs van Nederland. Dit terzijde, nu de wedstrijd. Vorige week werd er ruim gewonnen dus we begonnen wederom in een 3-3-1 opstelling. Er werd scherp begonnen door de spits Norah maar helaas schoot ze in een één tegen één op de keepster, hierna was het Robur wat gevaarlijk werd wat resulteerde in 3 goede reddingen van Lana. We kwamen maar moeilijk onder de druk uit. Na de eerste time out kwamen we wat meer in ons spel, Eva schoot de bal vanaf een meter of 20 uit de lucht in de hoek, 0-1, maar we konden de bal niet lekker in de ploeg houden en net voor de rust kwam de thuisploeg toch op 1-1. De tweede helft begonnen we scherp! Er waren zaten mooie aanvallen tussen Corlijn, Zoë en Norah. Een doelpunt ging in de lucht, na een mooie solo van Zoë aan de rechtkant schoot ze de bal in de hoek, 1-2, kort hierna was het Corlijn die de bal tegen haar neus kreeg aangeschoten maar dit was tevens een mooie assist op Zoë die haar 2de van de ochtend erin prikte! 1-3, Hierna ging Robur er vol tegenaan en voerde de druk in het  laatste kwart van de wedstrijd goed op en daar hadden Lieke,  Elin en Floor  hun handen (voeten) vol aan. Helaas na  een miscommunicatie in de verdediging rolde de bal in het eigen doel. 2-3, daarna werden alle zeilen bijgezet door Anne Jet, Sophie en Donara en zodoende was daar het laatste fluitsignaal. 2-3 Winst! Door deze overwinning was de 3de plek veilig gesteld en mogen de meiden en staf terug kijken op een zeer goed debuut in de 1ste klasse.