• 20 januari 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 908 Views

Koploper Veensche Boys heeft zaterdag 20 januari goede zaken gedaan door te winnen van CJVV, de nummer 3 op de ranglijst. Het werd in Nijkerkerveen 5-2. Daarmee loopt de ploeg uit Nijkerkerveen vier punten uit op de nummer 2 Nieuw Utrecht, dat niet speelde vanwege de weersomstandigheden. Drie goals, ofwel een hattrick, werden gemaakt door Julian Buitenhuis.

Aanvankelijk trapte de club uit Amersfoort, die van trainingskamp in Marbella thuis kwam met een aantal geblesseerden, flink op de gaspedaal. CJVV leek Veensche Boys te willen overrompelen met pressiespel en dat lukte in de beginfase dan ook. Nino Koudijs schoot onberispelijk in en het was 0-1 in het voordeel van de Amersfoorters. Veensche Boys rechtte de rug en steeds meer ging het spelbeeld zich bewegen in de omgeving van het doelgebied van CJVV. Vijf kansen werden door gebrek aan scherpte niet benut. Op slag van rust zat het geluk uiteindelijk toch een beetje mee toen Jari van Putten een schot op de goal aanvankelijk leek te zien gekeerd, maar de Amersfoortse keeper had de bal niet onder controle en prompt rolde de bal in de goal. Na rust was het alle hens aan dek: In een paar minuten tijd werd CJVV opgerold met eerst een goal van Nassim Barkoki, kort daarna gevolgd door een treffer van Julian Buitenhuis. Veensche Boys had toen eigenlijk al het karwei moeten klaren, maar diverse kansen werden niet benut om de marge te vergroten. CJVV herwon aan zelfvertrouwen toen zij een penalty kregen toegewezen en Bas Wobbes de 3-2 maakte. Diezelfde Wobbes zag daarna nog een levensgrote kans langszij gaan. Uiteindelijk trok Veensche Boys aan het lange eind toen zij ook een penalty kregen toegewezen na een overtreding van de keeper van CJVV op CornƩ Parol. Die strafschop werd benut door Julian Buitenhuis. Diezelfde Buitenhuis maakte in de slotminuut de 5-2 na een mooie voorzet van invaller Alwin van Domselaar. Foto en verslag Kees van den Heuvel