Veensche Boys legt Otterlo over de knie (8-0)

• 11 maart 2023
  • 1241 Views

Veensche Boys heeft ongenadig uitgehaald tegen hekkensluiter Otterlo. In Nijkerkerveen werd het liefst 8-0, maar toch vindt trainer Erik Assink die uitslag te mager. De 8-0 uitslag had eigenlijk al in de rust op het scorebord moeten staan. Trainer Ronald Lieftink van Otterlo kon de constatering van collega Assink beamen. ”Ik vind Veensche Boys een aardige ploeg, maar zeker niet de beste van de afdeling. Als je dan met 8-0 verliest, zegt dat voldoende.’’ Niettemin doet Veensche Boys goede zaken en stijgt het een plekje op de ranglijst.

Veensche Boys was heer en meester op het eigen sneeuwvrij gemaakte kunstgras. Toch viel de eerste goal pas na 24 minuten. Het was Danny Brouwer die de keeper van Otterlo verschalkte. Vervolgens gingen alle registers los en werd de verdediging van Otterlo total loss gespeeld. Bij goal nummer 2, gemaakt door Nico van den Brom, stonden zelfs meer spelers van Veensche Boys in het penaltygebied van de tegenstander dan de tegenstander zelf. Doelpunt nummer 3 betrof een penalty. De keeper van Otterlo speelde de bal richting Tom van Donselaar en die werd vervolgens getackeld. Danny Brouwer verzilverde de strafschop. Op slag van rust poeierde Rody Buitenhuis een hele gemakkelijk afstandsschot de goal in. Na rust was het bijna uitsluitend eenrichtingsverkeer. Tom van Donselaar scoorde uit een corner van Nico van den Brom. Danny Brouwer maakte een hattrick door met bal de 6-0 in te koppen, maar hij ging door zijn knie. Er wordt gevreesd voor een blessure. Julian Buitenhuis maakte waar dat hij de vrije trappen specialist is en de bal belandde dan ook in de kleinst mogelijk hoek van de goal. De achtste en laatste goal kwam op naam van aanvoerder Nico van den Brom. Foto en tekst Kees van den Heuvel