Veensche Boys laat punten liggen in Dieren

• 24 september 2022
  • 1365 Views

Veensche Boys heeft in haar eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Dieren de volle buit laten liggen. In een regenachtig Dieren werd het 2-2. Vooral in de eerste helft werden de Blauwe Helden afgeserveerd, maar na rust werd alsnog het verschil gemaakt door goals van Tom Cozijnsen en Danny Brouwer.

De stoom kwam bijna uit de oren van trainer Erik Assink. Een zelden vertoond slechte eerste helft werd op de mat gelegd. En eigenlijk had de Veense hoofdcoach alle spelers willen wisselen, want de samenhang en scherpte was helemaal weg. Al na twee minuten werd de eerste goal gemaakt door Dieren. Gian Luca van der Wulp schoot raak. Daarna werd een goal van Veensche Boys afgekeurd, nadat de arbiter de bal van Arslan Gumus eerder had goedgekeurd. Na ruim een kwartier spelen was het Tijn Gerritsen die de marge van Dieren verdubbelde naar twee goals met een eenvoudige rol langs doelman Jordy Deckers. Trainer Erik Assink was tegen het einde van de eerste helft al van zijn dugout weggelopen en duidelijk met een bokkenpruik op. In de tweede helft ging het dankzij de inbreng van vier nieuwe spelers veel beter. Al na een paar minuten na rust was het invaller Nico van den Brom die de bal voorzette, de bal werd aanvankelijk gestopt door de doelman van Dieren, maar in de rebound ging er alsnog in via verdediger Tom Cozijnsen. Veensche Boys begreep dat er meer in zat en ging de druk verhogen. Dieren kwam nauwelijks nog in het spel voor, een enkele counter uitgezonderd. Halverwege de tweede helft brak Danny Brouwer de ban en de gelijkmaker stond op het scorebord. Diverse kansen werden daarna nog gecreeerd maar niet meer verzilverd. De grootste kans op de 2-3 was op naam van Steven van Zanten die de bal in de laatste seconde inschoot, maar deze afgekeurd zag worden vanwege gevaarlijk spel. Veensche Boys baalde als een stekker en kon met een punt naar huis. Foto en verslag Kees van den Heuvel