Veensche Boys laat geen spaan heel van FC Hilversum

• 25 november 2023
  • 1032 Views

Veensche Boys heeft zaterdag 25 november geen spaan heel gelaten van FC Hilversum. Tegen de rode lantaarndrager werd het 7-2, maar de ploeg uit Nijkerkerveen had ook zomaar met dubbele cijfers kunnen winnen. Bij de laatste goal van Veensche Boys liep de keeper van Hilversum zelfs boos het veld af en kwam pas weer na aandringen van de scheidsrechter terug. Vijf goals werden gemaakt door Tom van Donselaar. Veensche Boys klimt met dit resultaat op naar de derde plek, op vier punten afstand van koploper Nieuw Utrecht.

FC Hilversum controleerde aanvankelijk de wedstrijd en had ook bijna kunnen scoren, ware het niet dat doelman Jordy Deckers goed reageerde. En een andere tegenslag was het gedwongen vertrek van spits Corné Parol met een hamstringblessure. Maar na ruim een kwartier was er geen houden meer aan. Veensche Boys walste binnen zes minuten over FC Hilversum heen en maakte drie goals via Tom van Donselaar, Rody Buitenhuis en wederom Tom van Donselaar. Die voorbereiding tot die derde goal was misschien nog wel mooier dan het doelpunt zelf. Nico van den Brom en Alwin van Domselaar deden een een-tweetje, vervolgens speelde Alwin met een panna door de benen van een verdediger van FC Hilversum en was alleen nog de juiste pass nodig op Van Donselaar. Via een bal van Christopher Bito in de lange hoek deed FC Hilversum nog wat tegen, maar even voor rust maakte Veensche Boys de 4-2. Nico van den Brom schoot aanvankelijk de bal in de handen van de keeper, liet los en vervolgens maakte Tom van Donselaar de goal in de rebound. Ondertussen hadden nog tal van kansen verzilverd moeten worden, maar dankzij de grensrechter van FC Hilversum werden die vakkundig en volgens veel omstanders onterecht om zeep geholpen. Veensche Boys en met name Tom van Donselaar en Dave Knikker kregen na rust talloze kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar de bal wilde er maar niet in. Vervolgens was het ook nog FC Hilversum dat via een afstandsschot de aansluiting kreeg (4-2). In de slotminuten deed Veensche Boys weer van zich gelden. Julian Buitenhuis schoof de 5-2 binnen en Tom van Donselaar tekende voor de laatste twee goals.  Foto en bron Kees van den Heuvel