Veensche Boys krijgt de goals bijna cadeau

• 15 oktober 2022
  • 1226 Views

Veensche Boys heeft een klinkende zege behaald op Otterlo. Op het prachtige sportpark Kastanjebos werd het 0-5 voor de Veenders. En als de Blauwe Helden nog iets scherper waren geweest, had zelfs met dubbele cijfers kunnen worden gewonnen. ‘Het klinkt misschien raar na een 0-5 nederlaag. Maar ik was niet echt onder de indruk van Veensche Boys. Wij hebben in feite alle doelpunten zelf gemaakt’, oordeelde trainer Ronald Lieftink van Otterlo in de media. Met de zege schuift Veensche Boys door naar een tweede plek in de competitie.

Het zat Otterlo ook niet mee, want het miste liefst zeven selectiespelers. Al na tien minuten wist Rody Buitenhuis de bal erin te schuiven en vervolgens vielen de doelpunten als rijpe appelen. Een overtreding van Jelmer Verschuur leverde Veensche Boys na ruim een half uur een strafschop op die door Danny Brouwer in de rebound werd verzilverd. Vervolgens werd een voorzet van Tom van Donselaar niet goed verwerkt door keeper Bas Pol en Danny Brouwer kon beheerst de bal inschieten en zijn tweede van de dag noteren.

Na rust leek Veensche Boys het aanvankelijk allemaal wel te geloven. Er leek immers geen vuiltje aan de lucht. Halverwege de tweede helft besloot trainer Erik Assink van Veensche Boys de wedstrijd een oppepper te geven door liefst vier man te wisselen. Tom van Donselaar had het erg naar zijn zin op de rechtervleugel en die knalde een bal zo hard richting de keeper van Otterlo dat deze hem zelf in de goal stompte. Tot slot mocht Tom van Donselaar zelf scoren. Hij stond al één op één vrij tegenover de keeper, maar Bas Pol wist de inzet te pareren. Uit die corner zette Julian Buitenhuis laag voor en Tom frommelde de bal, ook al door een defensiefout van Otterlo, in de goal.  Volgende week speelt Veensche Boys een bekerwedstrijd (17.00 uur) Foto’s Kees van den Heuvel