Veensche Boys knikkert DETO uit de beker

• 18 februari 2023
  • 1635 Views

Waar Veensche Boys in de competitie nauwelijks potten kan breken, daar is het door in het bekertoernooi. En tegen wat voor een tegenstander. Vierde Divisionist DETO, ze staan vierde, werd gevloerd in Nijkerkerveen en vertrok met 3-1 van het veld. De uitslag kan echter niet verhullen dat DETO voetbaltechnisch gezien voor een groot deel in de wedstrijd de meerdere was van de ploeg van trainer Erik Assink. Veensche Boys wist echter goed stand te houden en profiteerde van de counter, een zwakke achterhoede van DETO en een prachtige traptechniek van Julian Buitenhuis die met een beauty van een vrije schop de 3-1 wist aan te tikken op het scorebord. DETO kwam aanvankelijk nog op voorsprong: Melvin Degenaar schoot in de rebound binnen na eerder te zijn gelanceerd door Rik Doppenberg. In amper vijf minuten tijd kwam Veensche Boys langszij. Het werd 1-1 door Tom van Donselaar na een mooie bal van uitblinker Luuk Buitink. Dat deed het duo na balverlies op eigen helft waarna Veensche Boys scoorde in de omschakeling. DETO wist er een vrije trap tegenover te stellen die visueel in de goal van Jordy Deckers leek te verdwijnen, maar die werd in het zijnet geschoten.  Het kon vervolgens niet op voor Veensche Boys, want Luuk Buitink scoorde de 2-1. Na rust moest diezelfde Buitink worden gewisseld vanwege zijn pols en omdat hij conditioneel op was. Veensche Boys kwam flink onder druk te staan en lang speelde het duel zich af op de helft van Veensche Boys. In de 65ste minuut werd een doelpunt van Soumaoro namens DETO afgekeurd wegens buitenspel. Na een overtreding op Arslan Gumus mocht de vrije trap specialist Julian Buitenhuis zijn kunsten vertonen. Hij boog de bal prachtig in het net. Einduitslag 3-1. Foto’s en tekst Kees van den Heuvel