Veensche Boys JO8-1 – start van de competitie

• 26 september 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 786 Views

Na de eerder succesvol verlopen oefencampagne stond op zaterdag 2 september de start van de competitie op het programma. Toeval wil dat dit tegen de tegenstander van de laatste oefenwedstrijd was, Hoevelaken JO8-1. De trainers drukten de jongens op het hart niet te makkelijk over de wedstrijd te denken. De oefenwedstrijd werd met 9-4 gewonnen, maar toen had Hoevelaken geen wissels. Scherpte was dus geboden en scherp waren de jongens. Na meerdere mooie aanvallen, goed voetballen en goed verdedigen werd na een 7-0 voorsprong uiteindelijk met 9-2 gewonnen. Weer 9 doelpunten gemaakt, een lekkere start van de competitie.

De 1e thuiswedstrijd van het seizoen was op 9 september tegen DVS’33 JO8-2. Op een mistige ochtend moest er afgetrapt worden. Alle jongens stonden gemotiveerd aan de aftrap. Vanaf het begin waren de boys veel sterker dan DVS’33, echter verzuimden om de kansen om te zetten in doelpunten en stond het na de eerste 10 minuten nog maar 2-0. Uiteindelijk kwam in het 3e kwart de doelpuntenmachine op gang en uiteindelijk werd DVS’33 1 doelpunt gegund waardoor we met 10-1 wonnen.  Er werd goed gevoetbald en was een leuke wedstrijd om te zien.

We hebben nu 2 wedstrijden gehad en het moet blijken of dit de zwakkere teams zijn in de competitie of dat de tegenstand groter gaat worden. Op zaterdag 16 september stond de 2e thuiswedstrijd op het programma tegen SDV Barneveld JO8-2. Sterk Door Vriendschap Barneveld kwam in volle oorlogssterkte naar Sportpark Nijkerkerveen om ook hun 3e wedstrijd te voetballen. Naast DVS’33 komen we SDVB ook twee keer tegen deze competitie, dus we zijn benieuwd naar de kracht van de tegenstander. Om 8:30 start de wedstrijd. Het is mooi weer om te voetballen, en vanaf het begin zijn we beter, maar iets slordiger. Na 10 minuten staan we al met 3-0 voor en uiteindelijk wordt de wedstrijd winnend afgesloten met 6-2.  De jarige Pim beloonde zijn 7e verjaardag met een hattrick en na de wedstrijd genieten de jongens, ouders en trainers van zijn traktatie.

De vierde wedstrijd was een uitwedstrijd tegen VVOG JO8-2. VVOG heeft al veel gewonnen en de jongens waren allemaal wat groter dan de boys. Dat ging een stugge tegenstander worden. In de eerste 10 minuten kwamen we op 1-0 voorsprong en bleek het inderdaad een taaie ploeg. Bij de rust stond het 3-0 en daarmee was het verzet gebroken en konden we uiteindelijk uitlopen naar 7-0. Er zaten weer hele mooie doelpunten bij na mooie aanvallen en er werd scherp verdedigt en gekeept. De trainers waren tevreden over het spel!

Een goed begin van de competitie en er komt nu nog 1 tegenstander tegen waar we nog niet tegen gespeeld hebben.

Aankomende zaterdag spelen we thuis om 8:30 de derby tegen Sparta J08-2. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Iedereen is welkom om deze mooie derby te bekijken en te genieten van het mooie spel.