• 18 december 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 549 Views

Na in de 1e fase kampioen geworden te zijn in de 2e klasse mochten de boys ditmaal aantreden in de 1e klasse.  Na de 1e 3 wedstrijden gewonnen te hebben, werd de 4e wedstrijd tegen Hierden gespeeld. Hierden is als team fysiek sterker en dus moesten de jongens er hard voor werken.  We hadden 1 wissel en dus konden de jongens veel minuten maken. Al snel bleek dat de boys een tandje beter waren wat resulteerde in een 11-2 overwinning.

De wedstrijd erna tegen DVS’33 JO8-1 werd afgelast wegens vorst en de wedstrijd erna werd afgelast wegen spelers te kort bij VVOP JO8-1. Hierdoor besloten de trainers een oefenwedstrijd te regelen op woensdagavond tegen VOP uit Amersfoort. Tijdens de start van de wedstrijd regende het waardoor de bal lekker snel gleed over het veld. De jongens zaten goed op de bal en gaven VOP niet veel ruimte om te voetballen. We kwamen met 4-0 voor, weinig aan de hand. Door een paar slechte minuten stond het ineens 4-2 en moesten we scherp blijven om niet te gaan verliezen. De alertheid werd hersteld en we scoorden nog 1 keer waardoor er met 5-2 gewonnen werd.

De laatste wedstrijd van het seizoen stond gepland tegen Unicum JO8-2. Eerder werd hier thuis 4-3 van gewonnen in een spannende wedstrijd. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. Of de jongens last hadden van kampioenskoorts of dat ze onder de indruk waren van de felheid van Unicum weten we niet, maar het lukte allemaal net niet. Na 20 minuten bij rust stond het 4-0 voor Unicum waar een aantal hele goede voetballers in rond liepen. In de rust werden wat omzettingen gedaan en benadrukt dat we moeten blijven gaan. De 2e helft waren de rollen omgedraaid. Unicum kwam er niet meer aan te pas en het waren de blauwe helden die de klok sloegen. Unicum moest meerdere keren aan de noodrem trekken om de boys af te stoppen. Helaas was de wedstrijd net te vroeg afgelopen en werd de laatste wedstrijd met 4-3 verloren.

Echter met de uitslagen in de andere wedstrijden vandaag en in de afgelopen weken bleek dat we de meeste punten verzameld hadden en ons zelf tot kampioen konden uitroepen. Een geweldige prestatie! Alle jongens kregen een welverdiende medaille en bij terugkomst bij Veensche Boys een patatje in de kantine. Op naar de volgende fase, wellicht in de hoofdklasse???

Stuk voor stuk zijn het goede voetballers. Naast goede voetballers is er veel werklust in het team aanwezig, waardoor het wekelijks een genot is om naar te kijken. We staan er niet raar van te kijken als er over 10 jaar een nieuwe speler door Kees geïnterviewd wordt die zijn debuut in het eerste maakt die naar de naam Donny, Jonas, Mees, Olaf, Pim, Siebe, Willem of Yannick luistert.