• 29 januari 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 687 Views

Na de eerste 2 fases is de JO8-1 gepromoveerd naar de hoofdklasse. Na in zowel de 2e als de 1e klasse kampioen te zijn geworden is het afwachten wat het gaat worden. Op zaterdag 13 januari stond de eerste oefenwedstrijd van het jaar op het programma. In Amersfoort werd tegen CJVV JO8-1 geoefend. Net zoals Veensche Boys net naar de hoofdklasse gepromoveerd dus een mooi moment om te zien waar we staan. De Boys begonnen goed, want we kwamen met 0-2 voor. De rest van de wedstrijd bleven de boys de betere ploeg en het eindigde uiteindelijk in een 4-8 overwinning. Er werd scherp gespeeld en goed voetbal op de mat gelegd. Na de wedstrijd gingen we door naar NSC om met een groep van 6 spelers mee te doen aan de Snertloop. Bij de top5 stonden 4 jongens uit de JO8-1, een mooie prestatie, en dat na een wedstrijd te hebben gespeeld.

Op woensdag 17 januari was het veld afgekeurd en kon er niet getraind worden. Er werd een looptraining georganiseerd waar met diverse loopoefeningen in de Doornsteeg een leuk programma georganiseerd werd. Aangevuld met een aantal broers en zussen werd er enthousiast meegedaan.

Op 20 januari stond de eerste competitiewedstrijd tegen DTS Ede op het programma. Door de vorst werd deze wedstrijd echter afgelast. Gelukkig op vrijdagmiddag al en dus was er nog tijd om een oefenwedstrijd te regelen. Bij Veensche Boys mocht op de kunstgrasvelden gevoetbald worden en konden we om 10 uur thuis tegen Hooglanderveen JO8-1 oefenen. De wedstrijd begon minder scherp en binnen 5 minuten stond het al 0-2 voor Hooglanderveen. Hierna werden we scherpen en bij de eerste rust stond het alweer 2-2. Hierna vielen de goals om en om en vanaf 3-3 kwamen de boys voor en gaven de voorsprong niet meer uit handen en wonnen uiteindelijk met 6-5. Een hele leuke tegenstander waar leuk tegen gevoetbald werd.

Dan op zaterdag 27 januari werd eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Thuis werd er gespeeld tegen SDV Barneveld JO8-1. Een tegenstander die al wat ervaring in de hoofdklasse heeft. Het veld was wat bevroren en de bal rolde goed door. SDVD was vanaf het begin een stuk scherper en stonden binnen 10 minuten als met 0-2 voor. Waar eerder dit jaar een aantal keer een achterstand omgedraaid kan worden, hadden de boys vandaag een off day. Het wilde niet lukken. SDVB kwam met 0-3 voor. In de laatste 10 minuten werd de 1-3 gescoord en was er de hoop op een slot offensief, maar bij het eerste moment maakte SDVB er 1-4 van en gooide hiermee de wedstrijd op slot. SDVB had terecht gewonnen. Nu een aantal weken geen wedstrijd gepland en op 24 februari staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan spelen we uit tegen DTS JO8-2.