• 18 maart 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 293 Views

Na de eerste competitiewedstrijd van 27 januari en de tweede competitiewedstrijd van 24 februari zit de voorjaarsvakantie en dus een paar weken zonder voetbal. Hiervoor zijn er 2 oefenwedstrijden geregeld. Op zaterdag 10 februari stond er een oefenwedstrijd tegen Rood Wit JO8-1 op het programma. Rood Wit is dit jaar in de 3e klasse begonnen en zijn net zoals de boys 2x gepromoveerd en komen de 3e fase uit in de 1e klasse. Al voor de aftrap blijkt dat de spelers wat groter zijn en fysiek moeten de jongens het afleggen. De boys zijn onder de indruk van de tegenstander en staan binnen 10 minuten al met 4-0 achter. In het vervolg van de wedstrijd komen we wat beter in het spel, maar uiteindelijk blijft de teller steken op 8-0. De eerste keer dit jaar dat we geen aanspraak op de overwinning konden maken. Een fysiek sterk team met een aantal technisch zeer vaardige jongens zorgt voor de grote uitslag. Hopelijk leren de jongens hiervan.

Op zaterdag 17 februari staat de wedstrijd tegen Hooglanderveen JO8-1 op het programma. Begin januari werd thuis tegen dit team geoefend en bleek een leuke tegenstander om tegen te voetballen en is besloten nogmaals tegen elkaar te spelen. De eerste wedstrijd eindigde in een nipte 6-5 overwinning voor de boys. De 2e wedstrijd waren de rollen omgekeerd. Doordat er 3 spelers van een vakantie genoten hadden we 2 gastspelers. Deze wedstrijd bleek Hooglanderveen in een spannend duel uiteindelijk te sterk. Het werd 8-4. Na een 5-3 tussenstand, wist Hooglanderveen in het laatste kwart nog uit te lopen naar 8-4. Hooglanderveen bleek wederom een leuke tegenstander om tegen te oefenen.

Op zaterdag 24 februari stond dan eindelijk de tweede competitiewedstrijd op het programma. Door de voorjaarsvakantie waren er 2 spelers niet aanwezig en gingen we zonder wissels weg. Om half 9 uit tegen DTS JO8-2. Net zoals in de eerste wedstrijd blijkt dat het tempo iets hoger ligt in de hoofdklasse dan in de eerste klasse. Dit is alleen maar goed voor de ontwikkeling van de jongens. DTS kwam sterker uit de startblokken en zetten de boys onder druk. Waar de eerste wedstrijd tegen SDVB matjes was en weinig strijd, was dit keer het omgekeerde het geval. Er werd gestreden voor elke centimeter, maar helaas konden we niet winnen. Het werd uiteindelijk 5-2 voor DTS.

Zaterdag 2 maart stond de wedstrijd tegen Sparta JO8-1 op het programma. Waar we in de voorgaande wedstrijden telkens met minimaal 2-0 achter kwamen werd de warming up iets anders aangepakt om te kijken of we scherper aan de wedstrijd konden beginnen. Dit bleek het geval want na 10 minuten stonden we verdient met 2-0 voor. Sparta kwam echter steeds beter in de wedstrijd en bij rust hadden ze de wedstrijd omgegooid en stonden met de boys met 3-2 achter. Je kon merken dat Sparta het hoge tempo beter kon volhouden en meer wedstrijden in de hoofdklasse heeft gespeeld. In de voorbereiding wonnen we nog met 4-1 van dit team, maar ditmaal was Sparta een maatje te groot en verloren we met 8-4.

Na de eerste 2 fases bijna alles gewonnen te hebben, is de hoofdklasse toch een maatje groter en blijkt dat we harder moeten werken om de wedstrijden om te zetten in een positief resultaat.

De vierde wedstrijd mochten we thuis tegen DTS JO8-1. Waar we eerder verloren van de JO8-2, mochten we nu aantreden tegen de JO8-1. De eerste wedstrijd tegen dit team werd vanwege de vorst afgelast. In deze wedstrijd kwamen we achter met 1-0, maar daarna gingen we steeds beter voetballen. 10 minuten voor tijd stonden we met 2-1 voor en kregen meerdere 100% kansen om meer doelpunten te maken. Helaas gingen ze net naast, over of had de keeper een goede redding. En zoals je wel vaker ziet scoort dan de tegenstander, 2-2. Dit was tevens de uitslag. Goed gevoetbald en laten zien dat we ook op dit niveau mooie dingen kunnen doen, als we er met z’n allen hard voor vechten.

De laatste wedstrijd in de derde fase stond op zaterdag 16 maart op het programma tegen SDVB. De eerste wedstrijd van de derde fase hadden we al tegen dit team gespeeld en met 4-1 verloren. Deze wedstrijd speelden we zwak en er werd gehamerd om nu een goede wedstrijd te spelen. De jongens begonnen scherp, maar de eerste de beste bal op de helft van Veensche Boys werd meteen een doelpunt voor SDVB. Even later scoorde SDVB ook de 2-0 en stonden we weer met 2-0 achter. Het volgende kwart begonnen we weer goed en maakte de aansluitingstreffer, 2-1. Net voor rust kreeg SDVB een corner en deze werd netjes binnen gewerkt waardoor we weer met 2 doelpunten achter kwamen. Nog geen minuut na de rust scoorden de boys op identieke wijze uit een corner en was het verschil weer 1. De jongens bleven strijden voor elke meter en kwamen terug tot 3-3. Aan beide kanten werd goed gekeept waardoor het lang 3-3 bleef, maar een paar minuten voor tijd maakten we de 3-4. Deze stand bleef staan, waardoor we de laatste wedstrijd van de 3e fase winnend wisten af te sluiten. Mooi om te zien dat zelfs na een 2-0 achterstand niet opgegeven wordt en er alles aan gedaan hebben om de wedstrijd toch nog te winnen. Dit zegt ook veel over de mentaliteit.

Op zaterdag 23 maart wordt er een toernooi gespeeld bij WHC in Wezep en dan start op zaterdag 6 april de vierde en laatste fase. Hopelijk kunnen we dan weer mooie wedstrijden op de mat leggen en het publiek laten genieten.