• 23 april 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 435 Views

Op zaterdag 6 april begon de 4e en laatste fase van het jaar. In deze fase maar 5 wedstrijden. De eerste wedstrijd was uit tegen Bennekom JO8-1. We begonnen zwak aan de wedstrijd en kwamen snel met 2-0 achter binnen 10 minuten. In de eerste rust werd aangegeven dat het feller moest en de tweede periode werd er beter gevoetbald en kregen we meer grip op de wedstrijd. Helaas kwamen we ook nog met 3-0 achter. De kansen die we kregen gingen er helaas niet in. In het derde kwart gingen we door waar we het tweede kwart mee gestopt waren en nu scoorden we wel. 3-1 werd 3-2 en zelfs in voor de laatste rust scoorden we de 3-3. De wedstrijd was volledig omgekeerd en we hadden weer alle kans om te winnen. Helaas scoorde Bennekom net na de rust de 4-3 en ook de 5-3 volgde snel. We konden de kansen niet meer omzetten in doelpunten en helaas werd de eerste wedstrijd in de vierde fase verloren. Ondanks een keer of 6 op de paal of de laat.

De tweede wedstrijd was tegen Sparta Nijkerk JO8-1. Hier was in de 3e fase met 8-4 van verloren en bleek toen te sterk voor de boys. De trainer hamerde erop dat we beter moesten starten. De eerste 10 minuten lag het veld helemaal open en kregen een paar mooie kansen, die er helaas niet in gingen, aan de andere kant scoorde Sparta wel en stonden naar 10 minuten met 3-0 achter. Helaas weer een zwak begin. In het tweede kwart scoorde Sparta redelijk snel de 4-0 en dat zou een zware ochtend gaan worden. Maar zoals vaker dit seizoen toonde de jongens veerkracht en gaven ze niet op en kwamen terug tot 4-2 bij rust. In de tweede helft vielen de doelpunten om en om, 5-2, 5-3, 6-3, 7-3 en 7-4. Bij 7-4 bleef de teller stoppen. De boys hadden gevochten als leeuwen en er een mooie wedstrijd van gemaakt, maar Sparta bleek ook deze wedstrijd net wat beter en ze hadden verdiend gewonnen.

De derde wedstrijd was tegen SDVB JO8-1. Hier hadden we in de 3e fase 2x tegen gevoetbald. 1x verloren met 4-1 en 1x gewonnen met 4-3. Een gelijkwaardige tegenstander dus. Voor de wedstrijd werd gehamerd om het beter starten van de wedstrijd en scherp zijn vanaf minuut een. Dit ging nu gelukkig goed en binnen 10 minuten stonden we door mooie aanvallen met 2-0 voor. Een lekkere start van de wedstrijd. In het 2e kwart controleerde we de wedstrijd, kregen een paar kansen, gaven niks weg, maar scoorde ook niet. In het derde en vierde kwart wisten we allebei 1x te scoren, 3-0 en 4-0. De overwinning was nu zo goed als zeker. Hierdoor werden we iets gemakzuchtiger en kregen we nog de 4-1 en 4-2 tegen. Beide waren goed ingeschoten en onhoudbaar voor onze keeper. Hier bleef het gelukkig bij en konden we naar huis met een mooie overwinning. Scherp begonnen en mooie acties gezien op het veld.

Nu meivakantie en na de vakantie nog 2 wedstrijden, thuis tegen Rood Wit en uit tegen DTS. Hopelijk kunnen we nog 2x een leuke wedstrijd voetballen en het publiek gaan vermaken.