Veensche Boys JO14-1 kampioen eerste fase

• 17 oktober 2023
  • JO14
  • 1338 Views

Zaterdag 14 oktober heeft de jo14-1 de eerste fase gewonnen in de 2e klasse. Nadat de eerste 6 wedstrijden al gewonnen waren konden de boys het afmaken tegen SDVB uit Barneveld. Een gelijkspel was voldoende om de titel in de wacht te slepen. De spanning was voelbaar en dat was ook te zien aan het spel van de boys in de eerste helft. Er ging na een helft van weinig kansen (op een vroege bal op de paal na) gerust worden met een 0-0 tussenstand. Achterin werd de boel weer vakkundig dicht getimmerd door onze verdediging. In de 2e helft werd er door de boys uit een ander vaatje getapt wat resulteerde in een aantal kansen. Jouno Epskamp pakte ondertussen nog wel een afstandsschot prachtig klemvast uit de lucht. Nadat Mats Goedemans en Rube van Elteren hun schoten van afstand nog net naast zagen gaan was het supersub Koen van Kampen die koud in het veld de 1-0 tegen de touwen schoot. Hierdoor gingen de boys veel vrijer voetballen. Na een prachtige steekbal van Anthony Poenaru op Mats Goedemans werd het al snel 2-0 en was het kampioenschap een feit. Zo werden alle 7 wedstrijden gewonnen met een prachtig doelsaldo van 30 goals gescoord en maar 1 doelpunt tegen. Een prachtige teamprestatie die veel vertrouwen geeft voor de 2e fase.