Veensche Boys JO12-2 kampioen

• 20 maart 2023
  • JO12
  • 1493 Views

In een absolute kraker moest het dan gebeuren voor de mannen van de JO12-2. Met een voorsprong van 2 punten stond de laatste wedstrijd van deze periode op het programma tegen de nummer 2 van de ranglijst. Een absolute ‘do or die wedstrijd’….. Alle voorgaande wedstrijden werden gewonnen en dus het mocht niet misgaan… Ondanks de spanning was er vertrouwen in een goed afloop. De gasten van Unicum waren echter niet naar Nijkerkerveen gekomen om zich zomaar gewonnen te geven. Sterker nog, de mannen van Unicum waren naar Nijkerkerveen gekomen om in het hol van de (blauwe) leeuw het kampioenschap op te halen.

Zoals vaak het geval is bij kampioenswedstrijden was er veel druk en spanning. Dat was in het begin van de wedstrijd goed te merken. Waar de mannen elkaar gewoonlijks makkelijk weten te vinden en goed combineren was het eerste deel van de wedstrijd wat onwennig. Ids, Thijs en Boaz vochten stevige duels uit op het middenveld. Voor beide goals waren gevaarlijke situaties maar gescoord werd er nog niet. Toen halverwege de eerste helft Unicum een penalty kreeg leken donkere wolken boven Nijkerkerveen samen te trekken. Het bleken gelukkig (Veens) blauwe wolken toen Jonathan met een van zijn fraaie reddingen de penalty wist te stoppen en liet zien waarom hij de minst gepasseerde doelman van de competitie is.

Toen even later de bal aan de andere kant op de stip ging leek de zon door te komen. Echter was het de doelman van Unicum die met een goede redding ook zijn doel schoonhield. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

De blauwe helden stroopten de mouwen eens goed op voor de tweede helft welke gelijk opgaand begon. Beide teams zochten de aanval en het in grote getalen aanwezige publiek werd getrakteerd op een zeer spannende wedstrijd. Daan, Nick en Ricky bleven verdedigend goed overeind en gaven weinig kansen weg. De Veenders bleven de aanval zoeken en ineens was het Dylan die de keeper van Unicum verschalkte en zo stond eindelijk de 1-0 op het scorebord.

Unicum moest komen en er ontstond ruimte. Uit een fraaie aanval was het Lars die goed diep werd gestuurd en zijn directe tegenstander aftroefde. Met een fraaie pass wist hij Julian 1 op 1 voor de keeper van Unicum te zetten. Julian bewaarde de rust en ronde bekwaam af: 2-0 met nog een minuut of 10 op de klok….. dat mocht toch niet meer misgaan…. En dat lieten de mannen ook niet meer gebeuren. Integendeel, de mannen gooiden nu alle spanning van zich af en de combinaties waar de ploeg dit seizoen zo succesvol mee was, werden weer gevonden. Het slotakkoord was voor Rowan die na weer een mooie aanval heel beheerst wist af te ronden. Deze 3-0 was gelijk de eindstand.

Het feest kon gevierd worden, het kampioenschap was binnen. Onder de blauwe (rook)wolken werden de mannen gehuldigd in een fraai kampioensshirt en kregen ze een mooie beker. En het bleef nog lang onrustig in Nijkerkerveen… Het feest begon op het veld, werd passend (en luidruchtig) voortgezet in de kleedkamer en eindigde uiteindelijk in de kantine waar de kampioenen uiteraard getrakteerd werden. Waar de mannen op het veld optreden als een hecht team zo werd ook het feest samen gevierd. Een mooie teamprestatie van een prachtig TEAM wat er altijd met elkaar en voor elkaar voor gaat!

Dat het een mooie dag was dat blijkt wel uit de foto’s….