Veensche Boys JO11-2 terug naar de derde klasse

• 18 maart 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 552 Views

De laatste wedstrijd van de derde fase speelde de JO11-2 in Nijkerkerveen. Tegenstander dit keer was DTS. Omdat de Edenaren ook in het blauw-wit spelen, mocht de thuisploeg de zwarte shirts aan. Een extra laagje kleding was ook wel lekker, want er stond een fris windje op het sportpark. Maar, zoals altijd, heeft het publiek daar meer last van dan de spelers in het veld. Die hoor je over het algemeen helemaal niet klagen.

Zowel DTS als Veensche Boys waren, ondanks het vroege tijdstip, lekker op tijd aanwezig. De scheidsrechter daarentegen had zijn eigen planning, maar dat werd dan weer prima opgelost door Nicky. De wedstrijd begon dus gewoon op tijd en binnen no time had DTS al twee keer gescoord. Een slechte start van Veensche Boys. Daarna wisten de mannen uit Nijkerkerveen wat kansen te creëren, maar zonder doelpunt als gevolg. DTS bleef de betere partij en scoorde lekker door.

Halverwege de wedstrijd stond het 1-6. Boaz scoorde uit een corner van Mano. Levi had ook nog een mooie kans, maar die werd tegengehouden door de lat. Na de rust ging het niet goed. Het ene na het andere doelpunt werd gescoord door DTS. Van de weinige kansen van Veensche boys ging er gelukkig eentje in de goal; Milan wist de bal vanuit de corner precies voor Luuk zijn voeten te krijgen en hij scoorde.

Met nog 15 minuten te spelen stond het 2-12. Vrij kansloos dus. Veensche Boys wist er toch nog een leuk laatste kwart uit te slepen met maar liefst drie doelpunten. Mano wist zo ongeveer alle spelers van DTS te passeren en scoorde de 3-12. Milan kreeg de bal ook nog achter de keeper uit Ede na een assist van Dylan. En Dylan zelf wist ook nog te scoren na het winnen van een duel.

De eindstand was 5-13. Een terechte winst voor DTS en het einde van een moeilijke fase voor Veensche Boys JO11-2. De tweede klasse is een maatje te groot en het team kijkt er naar uit om weer lekker in de derde klasse te voetballen. De KNVB heeft even tijd nodig om nieuwe indelingen te maken en wedstrijden te plannen, dus er worden de komende twee zaterdagen geen wedstrijden gespeeld.

In de Voetbal.nl-app is vanaf 28 maart het wedstrijdschema te bewonderen. 6 april is de eerste wedstrijd van de vierde fase. Uiteraard verwacht ik iedereen weer vol goede moed langs de zijlijn om de jongens naar een overwinning te helpen en dit voetbalseizoen leuk af te sluiten!