Veensche Boys JO11-2 speelt gelijk tegen Zeewolde

  • 28 augustus 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 1022 Views

Yes, we mogen weer! Na twee weken trainen stond er een oefenwedstrijd op het programma. En dat was ook wel even handig, want de jongens spelen voor het eerst op een half veld. Daarnaast zijn er een aantal wijzigingen in het team van Jasper, Nicky en Guido; Lenn, die eerst bij NSC speelde, mocht nu het mooie blauw witte tenue aan. Ook Milan speelde zijn eerste wedstrijd voor Veensche Boys. Hij traint al een hele tijd mee en is vanaf dit seizoen ook op zaterdag beschikbaar. En dan hebben we nog Luca V. Hij komt uit de JO11-3 en past eigenlijk gelijk in het team.

De JO11-2 kwam in prachtige nieuwe tenues, gesponsord door Charme & Chique en Autobedrijf van Daatselaar, het Zeewoldese kunstgras op. De tegenstanders staan een klasse hoger ingedeeld en dat was ook wel te zien. Zeewolde is het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de bal geweest en heeft meer kansen gecreëerd. Keeper Luca en de verdediging moesten flink aan de bak en hebben heel veel schoten op doel tegengehouden.

Na een lekkere warming-up floot de scheids om te beginnen. De eerste goal van Zeewolde leek een cadeautje. De bal kwam via de lat voor de lijn terug het veld in, maar de scheidsrechter, die voor de rest heel goed floot, gaf tot ieders verbazing een doelpunt. Dat was even balen, maar gelukkig kon Boaz niet lang daarna na een assist van Lenn de 1-1 binnenschieten.

Zeewolde bleef druk geven op het middenveld en speelde ook net iets beter samen. De mannen gingen dan ook met 3-1 rusten. 

Na rust kwamen er wat meer kansen voor Veensche Boys. Als ze voor de goal kwamen waren ze ook gelijk gevaarlijk. Een vrije trap van Jesse werd goed ingetikt door Boaz, terwijl Zeewolde nog bezig was de muur klaar te zetten. Met 3-2 op het scorebord werd het nog spannend. Zeewolde had veel kansen, maar kreeg de bal niet achter Luca. Mano mocht nog een vrije trap nemen na een overtreding en Boaz stond weer op de goede plek en maakte de 3-3. In het laatste kwartier werd er leuk gevoetbald, maar kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Al met al een hele leuke oefenpot. Leuk om te zien hoe de ‘nieuwe’ jongens gelijk hun plekje binnen het team hebben gevonden. Zaterdag 2 september start de competitie. Om 8.30u trapt Veensche Boys af tegen SDV Barneveld op sportpark Norschoten. Dus als iedereen eerst even bij de JO11-2 komt kijken, dan is er daarna nog heel veel tijd over voor andere activiteiten. Tot zaterdag!

Walter van Bloemendaal

Share: