• 18 december 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 702 Views

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd in Stroe gespeeld. De JO11-2 was niet compleet; bij de donderdagtraining viel de ene na de andere geblesseerd of ziek uit. Gelukkig stonden er zaterdag toch nog 9 jongens klaar om, voor het hele team, het kampioenschap binnen te slepen. Aan publiek geen gebrek; het was gezellig druk langs de lijn.

Nog voor de wedstrijd begon, zat keeper Luca al lekker onder de modder na een prima warming-up op echt gras. De JO11-2 was wel een beetje aan het mopperen over de grasmat en dat was in de beginfase van de wedstrijd ook wel te merken. Even wennen!

Na een kwartier voetballen scoorde Milan de openingstreffer op aangeven van Lenn. Veensche Boys ging beter en beter spelen. De verdediging stond goed en Stroe kreeg maar weinig kansen. De mannen voorin waren lekker aan het overtikken en Stroe kon niet voorkomen dat Veensche Boys met rust op een 0-4 voorsprong stond. Lenn, Jesse en Boaz waren de doelpuntenmakers.

Stroe kreeg de tweede helft nog een beetje hoop, want zij wisten terug te komen tot 2-4. Even een stapje erbij voor Veensche Boys en ja hoor, daar was de 2-5 van Lenn. Hij kreeg een pass op maat van Mano en wist daarna zijn tegenstander en de keeper te passeren. En ook Boaz wist nog een keer te scoren. Uit een corner dit keer; na een beetje gepruts voor de goal, rolde de bal over de doellijn en kon de 2-6 genoteerd worden.

Veensche Boys voetbalde de wedstijd lekker uit. Creëerde nog een aantal kansen, maar kwam niet meer tot scoren. Stroe maakte nog één doelpunt, wat de eindstand op 3-6 bracht.

De JO11-2 is terecht kampioen in deze poule. Het team heeft laten zien dat het niet afhankelijk is van één of twee goede spelers. Er wordt steeds beter vrijgelopen en overgespeeld. Daarnaast wordt de organisatie in de verdediging ook steeds beter. Na de winterstop komt de JO11-2 uit in de tweede klasse. Vorig seizoen waren de jongens daar nog niet klaar voor en werden bijna alle wedstrijden verloren. Hopelijk zijn ze nu beter voorbereid en kunnen ze er een paar winnen. Maar het allerbelangrijkste is dat ze plezier en hebben en zich kunnen ontwikkelen. We gaan zien hoe het loopt!

En dan nu eerst even lekker genieten van de vakantie en de feestdagen. Voor wie het voetbal niet kan missen; het kersttoernooi vindt plaats op 29 december in sporthal Strijland. Altijd leuk om even te gaan kijken. Zaterdag 20 januari start fase 3 en kunnen de jongens weer lekker voetballen na 4 weken rust. Tot dan!