• 19 maart 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 560 Views

Zaterdag 16 maart was het dan zover. De 11-1 kon bij winst zich zeker kampioen wanen in de 3e fase van deze competitie. Na zeges op VVOP, Sparta Nijkerk, Lunteren, DTS Ede, SDC Putten en een verliespartij tegen Bennekom was zaterdag de wedstrijd tegen SDV Barneveld. Ondanks de laatste plaats op de ranglijst mochten we de tegenstander niet onderschatten. In de 2e fase werd er namelijk 11-5 verloren van dit team.

Waar Veensche Boys 11-1 in de 1e en in de 2e fase van de competitie erg moest wennen aan het voetballen op een half veld is dat in de 3e fase sterk verbetert. Wat zijn deze kinderen tot nu toe als team goed gegroeid zeg!

Voordat zaterdag de ouders langs de lijn stonden (bakje koffie halen duurde denk ik te lang) hadden we al wel 3-0 voor kunnen staan.  Na de aanvallen in de eerste minuten ging het spel wat meer op en neer. Beide ploegen hadden hun schotkansen op elkaars doel. Hierbij waren de schoten van de tegenstander niet scherp of was Theo een goede sta-in-de-weg! Binnen 10 minuten werd een schot door SDVB in het verkeerde doel gewerkt en kwamen wij op voorsprong. Ondanks de vele kansen op en neer scoorde alleen Guus nog met een goed bekeken schot laag in de verre hoek in het eerste blok van de wedstrijd.

In het 2e blok ging het spelbeeld op dezelfde voet verder. Wij hadden mooie aanvallen die helaas niet altijd in een doelpunt resulteerde en de tegenstander had veelvuldig een schot van afstand op ons doel. Na een lange rush van Jens van eigen helft waarbij de trainer van SDVB alles probeerde aan te sturen om de bal te veroveren schoot Jens de bal heerlijk in het netje. Een minuut of 10 later kon Siem vanaf links opkomen met de bal. Na een goede voorzet waarbij Mare helemaal vrij stond kon zij aannemen en de bal beheerst inschieten. Zelfs na het schot was ze nog beduusd van het feit dat ze ongezien zo vrij kon staan. Een paar minuten later kon Jens van een afstandje met een hoge bal de keeper verrassen. Stand ondertussen 0-5.

In het 3e blok van de wedstrijd werd het wat rommeliger. Overspelen ging moeizamer. Voetballende acties leverde balverlies op en de lange ballen vielen gelijk in de voeten van de tegenstander. Na een lange rush van Sem werd hij onreglementair neergehaald en kregen wij de vrije trap. De bal lag perfect voor een linkspoot zodat Siem achter de bal ging staan. Met een beheerst schot aan de verre zijde breidde hij zo de scoorde verder uit. Niet veel later ging het dan toch een keer mis. Van voor tot achter ging het verdedigend niet altijd even soepel. Ook nu werd de bal niet goed verwerkt en kreeg SDVB ook een streepje op het scoreblad. Binnen een minuut speelde Guus naar Levi en ook hij vond het doel. Stand 1-7.

Laatste blok van de wedstrijd staat bij de 11-1 altijd in het teken om nog even alles te geven. De schouders verder er weer wat meer onder gezet en de duels wat fanatieker aangegaan. In dit laatste blok kon Mare nog twee doelpunten op haar naam bij laten tekenen na mooie acties en goed samenspel met haar medespelers. Een minuut voor tijd Had onze stormram Lucas ook nog een lekkere acties eindigend met een harde knal…. Doelpunt! Eindstand 2-10. Helaas heeft de scheids een van de doelpunten gemist en daardoor de eindstand 2-9 doorgegeven aan de KNVB.

Na het laatste fluitsignaal was het springen, juichen en dansen. Na een hand/boks aan de tegenstander te hebben gegeven konden wij de meegereisde toeschouwers bedanken en een feestje vieren in de kleedkamer.
In de kantine bij Veensche Boys kregen de kinderen allemaal iets lekker te eten van de opa en oma van Jens en de trainers hadden voor allemaal een mooie trofee geregeld.

Nu kunnen wij ons op gaan maken voor de laatste fase van de competitie. Het zou mooi zijn als het team deze lijn kan doorzetten.