Veensche Boys is periodekampioen

• 2 maart 2024
  • 2385 Views

Veensche Boys heeft zaterdag 2 maart de tweede periodetitel binnengehaald na een overwinning op FC De Bilt. Het werd in Nijkerkerveen 4-2, waarbij spits Corné Parol maar liefst drie goals scoorde, een heuse hattrick. Met fakkels en een groot feest is het kampioenschap gevierd.

Veensche Boys scoorde al binnen een halve minuut. Tom van Donselaar drong door de laatste linies heen en maakte beheerst de eerste goal. FC De Bilt, die als enige ploeg nog Veensche Boys had kunnen achterhalen, gaf echter goed thuis en wist het Veensche Boys in de eerste 45 minuten nog flink lastig te maken. Even voor rust leek spits Corné Parol de 2-0 op het scorebord te zetten, maar zijn bal sprong het veld weer in en niemand weet of de bal echt helemaal de achterlijn passeerde. Na de thee drong FC De Bilt aan en het resultaat was een goal van Youness Akhiat. Veensche Boys kreeg enkele minuten later evenwel een penalty toegekend na een overtreding op Tom van Donselaar. Corné Parol verzilverde de penalty. Daarna ging het snel met de spits. Hij scoorde randje buitenspel de 3-1 en 4-2. In die feestvreugde wist FC De Bilt in blessuretijd nog iets terug te doen via Okan Sahingoz (4-2), maar Veensche Boys zat toen al met zijn gedachte bij het feest dat zou uitbreken in het drukke clubgebouw. Foto Kees van den Heuvel