• 6 mei 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 2718 Views

Veensche Boys heeft zich zaterdag 6 mei geplaatst voor de finale van de KNVB-districtsbeker door Bon Boys uit Haaksbergen uit te schakelen. Het werd na een moeizaam duel 2-0 in Nijkerkerveen. De beide goals vielen in de tweede helft. Aanvoerder Nico van den Brom maakte de eerste goal en in de slotminuut maakte Arslan Gumus een einde aan alle onduidelijkheid en knikte de 2-0 binnen. In beide situaties speelde Tom van Donselaar een belangrijke rol in het aanspelen van de doelpuntenmakers. Veensche Boys speelt op Hemelvaartsdag in de finale tegen Berkum uit Zwolle.

‘We gaan Europa in, we gaan Europa in,’ scandeerde het uit de kelen van de supporters en spelers. Dat is natuurlijk een grap, maar zo voelde het wel na het verrichten van de buitengewoon opzienbarende prestatie dat een unicum is voor Veensche Boys. Waar en hoe laat de bekerfinale wordt gespeeld op of rond Hemelvaartsdag, is nog niet bekend, maar het complex van VVOG in Harderwijk lijkt een prima compromis. De bottleneck is dat zowel Veensche Boys als Berkum twee dagen in de competitie een zware tegenstander treffen in de competitie en ze eigenlijk voldoende voorbereidingstijd willen. Dan de wedstrijd. Net als in de laatste competitiewedstrijden trachtte Veensche Boys via de overrompeling de tegenstander op te rollen. Dat leidde tot diverse kansen in de beginfase, waarvan de gekeerde bal van Rody Buitenhuis de grootste was. Toen succes uitbleef, leek het moreel van Bon Boys groter te worden en kwam er onrust bij de Blauwe Helden. De ploeg uit Haaksbergen nam de regie over en de wedstrijd leek te kantelen. Het is dat keeper Jordy Deckers perfect anticipeerde op de gevaarlijke ballen van de zondagtweedeklasser, maar anders was Veensche Boys bijna het haasje geweest. Datzelfde beeld was ook aan het begin van de tweede helft te zien. Er werd ingegrepen met drie wissels en Veensche Boys herpakte zich. Een fout in de verdediging van Bon Boys leidde de eerste goal in van Veensche Boys in de 65ste minuut. De keeper van de tegenstander stond klaar om de bal in ontvangst te nemen van de linksback en stond hierdoor verder van zijn goal. Tom van Donselaar ontfrutselde de bal en passte op Nico van den Brom die raak schoot in een lege goal. In de slotfase was er opnieuw goed voorbereidend werk van Tom van Donselaar. Hij slalomde langs drie spelers van Bon Boys en gaf de bal voor, waarna Arslan Gumus in de eerste minuut van de blessuretijd de marge kon vergroten naar 2-0. (foto’s Kees van den Heuvel)